Connect with us

Kronika

Milina: Policija istražuje curenje informacija iz korupcijskih istraga

Objavljeno

-

foto HINA

Glavni ravnatelj policije Nikola Milina u ponedjeljak je potvrdio da policija provodi izvide kako bi se otkrilo odakle cure informacije iz velikih korupcijskih istraga te ponovio da su u aferi Janaf dokazne radnje provedene do kraja.

“Policiji je u interesu da spriječimo i preveniramo bilo kakvo davanje službenih  podataka, a pogotovo u ovakvim predmetima”, komentirao je Milina “curenje informacija” u aferi Janaf i dojavu Draganu Kovačeviću da će biti uhićen.

Milina je ponovio da se u aferi Janaf nije radilo o klasičnom “pucanju mjera” jer su posebne dokazne radnje provedene “praktički do zadnjega dana”.

“Ovdje se radi da je netko rekao osobi određene informacije koje ona nije mogla znati. Trebala je biti realizacija i realizacija je onda uslijedila prije”, objasnio je Milina i dodao da pitanje “otkud cure informacije o istragama” itekako zanima i policiju i nadležne državne odvjetnike.

Milina sumnja u mogućnost da su informaciju dali ljudi koji su direktno radili na tom kriminalističkom istraživanju, ali sve se, kaže, provjerava i provode izvidi kako bi se došlo do osoba koje daju službene podatke.

Dodao je da je iz  policijskog sustava prije dva tjedna jedna osoba udaljena iz službe zbog davanja službenih podataka.

Na pitanje je li policija pronašla sav novac koji se povezuje s uhićenim bivšim direktorom Janafa Draganom Kovačevićem, Milina je odgovorio da “rješenje o istrazi u tom predmetu još nije pravomoćno”.

Upitan za informaciju da je suprug tužiteljice Mirele Alerić Puklin za Kovačevića sakrio “prljavi” novac, Milina je rekao da o tome ne može govoriti, jer se rade dodatne istražne i dokazne radnje te da se o tome očitovalo Državno odvjetništvo (DORH).

DORH je u subotu izvijestilo da će nakon očitovanja zagrebačkog županijskog državnog odvjetnika donijeti odluku o tužiteljici za koju su mediji otkrili da joj je suprug za bivšeg direktora Janafa Dragana Kovačevića sakrio “prljavi” novac. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas