Connect with us

Pregled

Milina: Zbog nasilja nad migrantima suspendirana trojica interventnih policajaca

Objavljeno

-

Ravnatelj policije Nikola Milina u petak je izvijestio da su trojica policajaca koji su sudjelovali u snimljenom nasilju nad migrantima na granici s BiH udaljeni s dužnosti te protiv njih slijedi disciplinski postupak.

Milina je kazao da je radna skupina, oformljena nakon što je u medijima objavljena snimka na kojoj maskirane osoba s dijelovima policijske opreme tuku migrante, otkrila da se radi o službenicima interventne policije.

Njihovo ponašanje ocijenio je kao težu povreda službene dužnosti koja ozbiljno šteti ugledu policije. Za sada je utvrđeno da je riječ o trojici policajaca koji su “postupali” u radno vrijeme, a tek treba utvrditi zašto nisu nosili propisane odore, kazao je Milina.

“Naše je da ovo rasvijetlimo do kraja. Ne želimo da bilo koji pojedinačni slučaj utječu na pohvale koje hrvatska policija dobiva u zaštite vanjske granice EU, ali i drugim poslovima”, kazao je.

Ponovio je i da nema naredbi o nasilju te da kao glavni ravnatelj osobno najmanje tri puta tjedno načelnike policijskih uprava upozorava da nije dopuštena nikakva nezakonita uporaba sile, posebno prema ranjivim kategorijama, među kojima su i migranti.

Da su migrante tukli policajci ranije je potvrdio i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, nakon sastanka ministara unutarnjih poslova država članica EU-a. (Hina)

Milanović: Ako Hrvatska čuva svoju granicu, bit će incidenata

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari