Connect with us

Politika

Milinović odustao od kandidature za šefa HDZ-a i podržao Plenkovića

Objavljeno

on

Član Predsjedništva HDZ-a Darko Milinović u srijedu je izvijestio da odustaje od kandidature za predsjednika HDZ-a, davši potporu za to mjesto europarlamentarcu Andreju Plenkoviću.

[ad id=”93788″]

Milinović je u izjavi novinarima kazao kako je prikupio preko pet tisuća potrebnih potpisa za kandidaturu, ali da je nakon “niza razgovora s meritornim ljudima na političkoj sceni” te razgovora s Andrejem Plenkovićem, koji je svoju kandidaturu za predsjednika HDZ-a već istaknuo, odlučio svoje osobne interese i ambicije “staviti ovaj put sa strane u interesu HDZ-a i Hrvatske”.

S Plenkovićem je razgovarao, kako je rekao, o tome kakve su im vizije stranke i Hrvatske. “Shvatili smo da nemamo neke velike razlike, da imamo gotovo identičnu viziju HDZ-a i Hrvatske i shvatili smo da se na malim razlikama ne bi trebalo iscrpljivati u unutarstranačkoj bitci te da sav potencijal HDZ-a moramo usmjeriti k jednom cilju – sprječavanju povratka na vlast najnesposobnijeg premijera u povijesti Hrvatske”, rekao je Milinović novinarima u središnjici stranke.

Zajednička im je vizija, dodao je, da HDZ bude čvrsta stranka desnog centra i da ima jaki europski štih. “Da bude riješena svih radikalizama i bude stranka prihvatljiva širokoj populaciji ljudi. I tu smo ja i Andrej suglasni”, istaknuo je.

Sve one koji su njemu dali potporu, kao i sve članove stranke, pozvao je da sve svoje potencijale usmjere ka tome cilju. Novinarima je rekao da se ne žrtvuje odustajanjem od kandidature za stranačkog čelnika već se stavlja u funkciju stranke jer, ponavlja, male su razlike između njegove i vizije Andreja Plenkovića kojem je poručio da “već sutra mora poduzeti inicijativu za razgovor s novim koalicijskim partnerima”

“Evo, nakon mojih riječi mislim da protukandidata neće biti. Premalo je vremena da se iscrpljujemo u unutarstranačkoj bitci. Podržat ću i pozivam sve koji mene podržavaju da svoje potencijale stave na raspolaganje novom predsjedniku, najvjerojatnije Andreju Plenkoviću, i HDZ-u”, poručio je.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari