Connect with us

Politika

Milinović, Starčević i Bura do većine u Ličko-senjskoj županiji bez HDZ-a?

Objavljeno

-

Ima li HDZ razloga za brigu?

Iako je HDZ na nedavnim izborima za Županijsku skupštinu Ličko-senjske županije odnio pobjedu, čini se da bi njihova krhka većina mogla biti ozbiljno narušena. Takve signale poslao je Ante Dabo, nositelj nezavisne liste Bura promjena, u neobičnom priopćenju u kojem ‘pozdravlja razgovore koji su vođeni između gospodina Darka Milinovića i Karla Starčevića’

Milinović i Starčević jučer su, naime, održali sastanak na kojem su razgovarali o mogućoj suradnji te su se usuglasili da je usvajanje proračuna koji će biti modificira.

Iako je HDZ relativni pobjednik ponovljenih izbora za Skupštinu Ličko-senjske županije, moglo bi se dogoditi da većinu sastave lista Darka Milinovića, aktualnog župana i bivšeg HDZ-ovca kojeg je HDZ htio destabilizirati neprihvaćajući njegov proračun, zbog čega su i ponovljeni izbori, HSP Karla Starčevića te Bura promjena. Te tri opcije zajedno imaju 17 zastupnika u Skupštini (Milinović 8, HSP 6 i Bura promjena 3) što je apsolutna većina, piše VečernjiList

O sastanku su se oglasili zajedničkim priopćenje, ali i pozvali sve ostale političke opcije da se očituju o ovom stavu te zaključili kako se pregovori o suradnji nastavljaju. Odmah potom oglasio se i Ante Dabo uime Bure promjena te pozdravio razgovore Milinovića i Starčevića te naglasio da je Buri promjena cilj da se otvore razgovori političkih opcija koje žele podržati proračun i projekte od kapitalne važnosti.

– Razgovore sam započeo s onim opcijama koje su se u kampanji ili kasnije izjasnile da nisu za ponovno rušenje proračuna – rekao nam je jučer Milinović. Iako se početni razgovori odnose na dogovor o usvajanju proračuna, čime bi Milinović izbjegao da ga se ponovnim rušenjem proračuna ruši kao župana, ali izbjegli bi se i još jedni izbori za Skupštinu, oni bi mogli biti i temelj za sastavljanje većine bez HDZ-a.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas