Connect with us

Komentar

Milivoj Lokas: Poštovani g. Selak, jeste li Vi sudjelovali u ovom preciznom raketiranju?

Objavljeno

-

Proteklih nekoliko tjedana, mediji su bili prepuni bivšeg pilota MIG-a 21, g. Selaka i većina medija je bila puna “hvalospjeva”, ali i dio medija koji su objavljivali da g. Selak laže!

Kako mi nije u potpunosti poznat “ratni put” g. Selaka, osim da je 1992.g. “prešao” na stranu HV, kao ni javna svjedočanstva da g. Selak laže, samo od sebe nameće se pitanje:

ŠTO JE ISTINA?

GDJE JE ISTINA?

Naslušao sam se riječi da Ministar obrane u Vladi Republike Hrvatske, g. Mario Banožić nije sposoban, ….

Najvećim dijelom, mogu se složiti da g. Mario Banožić uistinu nije ni bio sposoban, (kao maloljetnik), upravljati zrakoplovom MIG-21, stoga sa 100% sigurnosti kažem-tvrdim da me on nije precizno ni raketirao na području Šibenika 1991.

Naime, na području brda “JAMNJAK” iznad Šibenika, cca 20.09.1991.. doživio -preživio sam direktno precizno raketiranje iz zrakoplova MIG-21 i to dva puta u razmaku minute-dvije (i/ili manje) ( nepoznato – “rupa u sjećanju” ).

No, postavlja se pitanje, samo od sebe, tj. jel’ to raketiranje izvršio g. Selak?!

Postoji mogućnost pa i teoretska da je, možda, baš on to napravio jer je bio poznat kao izuzetno precizan pilot.

Imali smo dva ranjenika, a kako smo svi ostali uspjeli preživjeti, to samo dragi Bog zna.

Situacija se dogodila cca 20.09.1991. u poslijepodnevnim satima na području brda Jamnjak, ( Šibenik ) poviše istoimene vojarne koju smo držali u okruženju.

Možda je razlog našeg preživljavanja stari talijanski bunker debljine betonskih zidova cca 60 cm armiranog betona, (ostala druga dva bunkera su bila debljine cca 30 cm.

Dobro, priznajem, tad sam vidio najveću bijelu svjetlost koju čovjek može i zamisliti i dan danas se liječnici nisu uspjeli “dogovoriti” jesam li tog trenutka bio u nesvijesti ili sam bio u “kliničkoj smrti”.

Istina, “tunel” nisam vidio, ali je sve ostalo točno.

Neki su mi rekli da sam najvjerojatnije bio u “nesvijesti” između dva raketiranja, dok su mi drugi, također “stručne osobe” rekle da sam bio u “kliničkoj smrti”, (između dva raketiranja, tj. da me drugo precizno raketiranje “vratilo” ma što to značilo.

Koristim ovu priliku i javno postaviti pitanja g. Selaku:

Poštovani g. Selak, jeste li Vi sudjelovali u ovom preciznom raketiranju?

Ako jeste – OPRAŠTAM VAM!

Ako pak niste, znate li ime pilota koji je to napravio?

Kao (bivši) vojnik čestitam pilotu MIG-a 21 na izuzetno preciznim udarima!!

Hvala!

Milivoj Lokas – “Strateg”

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas