Pratite nas

Komentar

Milivoj Lokas: Preferencijalni glasovi su argumenti “ZA” i “PROTIV“

Objavljeno

na

Toliko buke, svađa, netrpeljivosti na društvenim mrežama i u komentarima mnogih elektronskih  medija, iskrivljivanja istine i nametanje „istine“ zbog neimenovanja g. Zlatka Hasanbegovića na mjesto ministra kulture u Vladi RH odavno nije viđeno kao i žestoke „rasprave“ ZA i (ili) PROTIV.

Glavni argumenti „ZA“ imenovanje na mjesto ministra kulture izvlače se iz broja preferencijalnih glasova Izbornih lista i tu je kraj.

NE! Tu je početak jer baš ti preferencijalni glasovi su ujedno i argumenti „PROTIV“.

Idemo redom: Točno je da je g. Zlatko Hasanbegović dobio respektabilnih 11 898 preferencijalnih glasova, ali to ni u kom slučaju ne znači da netko s bilo kojim brojem glasova na Listi mora postati ministar jer Izbori za ministra u našem zakonodavstvu NE POSTOJI već Izbori za Sabor RH i to Mandataru, neovisno kojoj političkoj opciji pripadao, daje ekskluzivno pravo odabira kandidata za mjesto ministara ili ministrica.

 Za iste kandidate Mandatar – Premijer snosi „posljedice“ svog odabira, tj. pokude ili pohvale ovisno o uspješnosti tima koji je izabrao.

I sad dolazimo da istine koja će sigurno pogoditi sve one koji se „hvataju“ na tzv. preferencijalne glasove i ljutnju zbog čega netko jeste ili nije ministar.

Vratimo se malo u 2015. godinu. Parlamentarni Izbori prošle godine nam kažu da je g. Zlatko Hasanbegović „osvojio“ 879 preferencijalnih glasova i postao Ministar kulture, preskočivši pri tom 11 kandidata sa iste Liste koji su dobili veći broj glasova od njega.

Gdje je tu „pravednost“?

Gospodin i general pobjedničke HV „osvojio“ je na istim parlamentarnim Izborima 2015. u 10. IJ točno 37 329 glasova i NIJE postao Ministar obrane u Vladi RH!

Gdje je tu „pravednost“?

Kako slika uvijek govori više od riječi:

nijemijasnoZanimljivo je da 2015. godine nije ni približno bilo žestokih rasprava, „obrana“ kandidata za ministre, kad su bili u pitanju g. Zlatko Hasanbegović i g. Damir Krstičević.

Nije lako biti Mandatar – Premijer!

S koliko se nepotrebnih „potencijalnih problema“ mora suočiti, a uvijek je poznato da se još nije rodio tko je svakom ugodio.

Zbog svega navedenoga, moram napomenuti da očekujem izjavu za javnost g. Zlatka Hasanbegovića jer samo on može zaustaviti i riješiti „hajku“, žestoke rasprave na društvenim mrežama, prosvjede, ….

G. Zlatko Hasanbegović je „na potezu“!

(Napomena: Izuzetno cijenim g. Hasanbegovića i njegov rad i osobno bih želio da je g. Zlatko Hasanbegović ostao na mjestu Ministra kulture u Vladi RH, ali nije.
Telefonski poziv potpore dr. Zlatku Hasanbegoviću u Ministarstvo kulture upućen je i iz mog skromnog doma već po ustoličenju 13. Vlade RH, a što je provjerljivo i putem tele-operatera. 

Milivoj Lokas/Kamenjar.com

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Pater Ike Mandurić: Budi se jugonostalgičarski duh koji stvari iskrivljuje, unaprijed osuđuje…

Objavljeno

na

Objavio

“Već duže vrijeme se stvara nekakav naboj, odnosno polarizacija oko domovinskih vrijednosti, pitanja domoljublja… i nekako kao da se budi jugonostalgičarski duh koji stvari iskrivljuje, unaprijed osuđuje, nije spreman na kritiku, dijalog, na analizu, nego se bavi etiketiranjem.”, komentirao je pater Ivan Ike Mandurić, u razgovoru za Narod.hr, masovno blokiranje Facebook stranica i profila koje ne prestaje otkako je Haški sud presudio šestorici.

Pater Ike na svojem Facebook profilu podijelio je ove misli:

“Gospodine, molim te za one koji su jučer uklonili svijeće zapaljene za Praljka!” Tako je jutros molila jedna djevojka na Misi. Molim Te i ja Gospodine za njih. Morali su poslušati zapovijed, kako bi sačuvali posao. Molim te i za njihove šefove. I njima je netko naložio. Molim te i za naše vlasti. Znam da tako moraju. Molim i za one koji će ih i dalje paliti. I oni moraju tako činiti. Drugačije ne mogu. Molim te za sve njih, i za sve nas. Mir nam daj Gospodine, onaj koji Ti daješ…”

Na temelju te objave, Facebook profil mu je blokiran na sedam dana.

“Po nekoj teoriji se provodila nekakva manira partizanštine u kojoj je bilo važno nekoga etiketirati, a onda ga javno linčovati, strijeljati. Nekako se te skupine mladih ljudi oduševljavaju na tim partizantskim idejama i na neki način u virtualnom obliku mijenjaju te diverzije, sabotaže, atentate i jako su sretni da mogu sebi tako umišljati da se bore po šumama i gorama i u ime naroda vrše egzekucije nepodobnih. Činjenica je da to nije nestalo danas, da taj duh nažalost živi među mladima”, rekao je pater Ike.

Žrtve su svi oni koji su protiv takve ideologije, podsjeća pater Ike, a to su svećenici, domoljubi i svi oni koji brane stajališta vjere, Crkve, slobodne Hrvatske…

Lijek protiv takvih etiketiranja i sabotaža pojedinaca jest taj da se mora o tome govoriti, smatra pater Ike. “To se mora raskrinkati. Ne smije biti nekažnjivo i dopustivo da se nekoga tako linčuje, odbacuje, isključuje.

Ako se ne bude reagiralo institucionalno, onda se mogu pojaviti i druge skupine te nastati huliganstvo poput onog kod navijačkih skupina.

Koliko god je Facebook privatna tvrtka, mora imati mehanizme da se određeni govor isključuje ali ne da svatko može suditi, te da oni agresivniji pobjeđuju.”, zaključio je pater Ike Mandurić.

Narod.hr

Pater Ike Mandurić: Fuj Haagu i svim svjetskim izdajnicima, ma kako bili ušminkani i uljudbeni

 

Pater Ike Mandurić: Idemo dalje stvarati našu Hrvatsku, ZAJEDNO, s ovim mladima

facebook komentari

Nastavi čitati

Komentar

Zlatko Hasanbegović o nestalom Mesićevom dosjeu: Trebala bi se provesti istraga i ustanoviti koliko još takvih ima

Objavljeno

na

Objavio

Na desetke Mesića u Državnom arhivu. Ali – ne i dosje bivšeg predsjednika. Taj dokument nikad nije stigao do njih. S druge strane, iz Sigurnosno-obavještajne agencije – za Novu TV demantiraju da su dosje ikad imali – i o svemu su pokrenuli istragu.

“Jedino što možemo reći da on u arhiv nikada nije došao i da ga mi nemamo”, rekao je Dinko Čutura, ravnatelj Arhiva i dodao: “Godine 2015. smo dobili elektronički zapis što se sve nalazilo u SOA-i i tamo postoji da je taj dosje tamo bio. Je li on još tamo, gdje je on, tko ga je uzeo iz SOA-e to mi naravno ne znamo.”

Iz SOA-e tvrde suprotno: “Na primopredajnim zapisnicima dosjea koje je SOA, odnosno njezine zakonske prednice, u više navrata predala Hrvatskom državnom arhivu ne nalazi se ime bivšeg predsjednika Stjepana Mesića. Također, utvrdili smo da u arhivama SOA-e ne raspolažemo dosjeom g. Mesića, te provjeravamo i utvrđujemo činjenice vezane uz njegovo postojanje, odnosno preuzimanje i čuvanje.”

Bivši predsjednik bez komentara. Njegova tajnica poručuje – trenutačno je opet u Kini. U MUP-u mimo kamera kažu: u slučaj će se uključiti tek na prijavu. A istragu traži šef SDP-a Davor Bernardić.

“Mogu samo reći, ako je istina da očekujem da se slučaj istraži i rasvijetli. Ova zemlja zaslužuje istinu”, kaže Bernardić.

Lider Mosta Božo Petrov hvali se otvaranjem arhiva. I kaže – ako je dosje postojao – njegov gubitak nije šlamperaj. “Ništa nije slučajnost, pogotovo kada sam u politici zadnje dvije godine, pa vidim što se sve događa. Ali mislim da je i građanima jasno da to nije slučajnost”, rekao je Petrov.

Bivši ministar kulture Zlatko Hasanbegović vjeruje da nema razloga sumnjati u tvrdnje čelnika Državnog arhiva.

“Trebala bi se provesti istraga i odgovarajuće državno povjerenstvo bi trebalo ustanoviti koliko takvih dosjea još ima, a nisu predani državnom arhivu”, kaže Hasanbegović.

NESTAO MESIĆEV DOSJE!?

 

Vladimir Šeks: “DORH bi trebao razmotriti Mesićevo svjedočenje u Haagu”

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Podržite nas

Podržite našu novu facebook stranicu jednom sviđalicom (like). Naša izvorna stranica je uslijed neviđene cenzure na facebooku blokirana.

Komentari