Connect with us

Analiza

Milivoj Lokas: ZNA SE

Objavljeno

on

Gotovo je!

Smjernice ekonomske i fiskalne politike za 2020. s projekcijama za 2021. i 20122., srušene su. Rebalans Proračuna RH za 2019. godinu je srušen kao i Proračun za 2020. godinu.

Neka nas ne čudi ovakvo izvješće jer je uistinu sve „srušeno“, ali na jedan drugačiji način na koji smo „naučeni“.

Idemo redom, pa neka slike govore same za sebe:

 

Razmišljanja sam da prosječno inteligentnoj osobi ne treba ništa tumačiti ni prevoditi kao ni sa slikom ispod, a slika nam kaže da je i Rebalans Proračuna RH opet „srušen“, tj. da se neće ostvariti ono što je do sad najbolja 14. Vlada RH procijenila:

Za informaciju, pogledajmo samo rashodnu stranu Proračuna za 2019. godinu! Ovo se neće ostvariti i TOČKA!
Naprotiv, bit će po prvi put u povijesti naše mlade Države da će i Državni proračun zabilježiti VIŠAK unatoč što smo u prvom polugodištu 2019, dobrano „odriješili kesu“ za Uljanik Grupu kao i u prosincu 2018.

Pogledajmo sad i sljedeću sliku, tj. Proračun RH za 2020. s projekcijama za 2021. i 2022.:


Kako god okrenuli, ni ovo se neće ostvariti jer 14. Vlada RH i ekonomski „guru“ g. Zdravko Marić dobro zna kako napraviti Proračun i prikazati ga na „konzervativan način“ s „ugrađenom RR“, ili u prijevodu: „Ratnom Rezervom“.
Ni u ovom slučaju u 2020. neće biti zabilježen nikakav manjak, ni Državnog proračuna, ni bilo koje stavke konsolidirane opće države, naprotiv, sve tri glavne stavke Konsolidirane opće države zabilježit će VIŠAK sredstava unatoč povećanju mirovina, unatoč horizontalnom povećanju plaća svim državnim službenicima i namještenicima u RH!

Pojednostavnimo za one koji nisu upućeni u državne financije: Konsolidirana opća država sastoji se od:

1. Državni proračun RH

2. Izvanproračunski korisnici

3. Lokalna država
__________

Metodologije obrade podataka su dvije, tj. Nacionalna (koja je ujedno i „rigoroznija“ ) i metodologija ESA 2010. koja je na snazi u cijelom području EU.

Po prvi put od postanka naše mlade države ove, 2019. godine dogodit će se da sve tri poviše navedene stavke će zabilježiti VIŠAK, a Državni proračun po prvi put.

U potpunosti mi je jasno da se, čitajući ove redke, mnogi pitaju: Jel’ ovaj „sav svoj“?, Na čemu je?, Na temelju čega gradi svoj optimizam?, Jel’ autor ovih redaka uopće normalan?, ….

Pa nama pusti ekonomisti i doktori „ekonomskih nauka i umetnosti“ tumače da ništa ne valja, ….. da je ovo najgora Vlada RH u povijesti, pa i „dr.“ Miroslav Škoro kaže za ovu Vladu RH da je „tragedija“…

Teško je odgovoriti na sve nebuloze ( u predvečerje „Izborne šutnje“) koje su se čule proteklih godina, a poglavito mjeseci u kojima su se „upleli“ i pojedini predsjednički kandidati kojima je glavni neprijatelj Vlada RH i g. Andrej Plenković. Čovjek se tad mora stvarno zapitati: …pa jel se ovaj „kandiduje“ za Predsjednika RH ili za Predsjednika Vlade RH, a usput je čak i „dr.“ „ekonomskih nauka i umetnosti“.
Zanemarimo čak i njegovo uplitanje u Crkvu, pa čak i u otvorene prijetnje kreatorima medijskog razmišljanja da smo mafijaši, s dodatkom: „….neće još dugo“! ( Javnost kontrolira udabaška, obavještajna mafija. Svašta kruži, ali neće još dugo.“ ) – Miroslav Škoro, Split, 14.12.2019.)

( Nisam ni znao do tad da sam i „udbašija i obavještajna mafija“ ili je „napad najbolja obrana“ kao kad lupež viče: „Drž’te lopova!“ )

Pa kao „dr.“ ekonomskih znanosti barem bi mogao – trebao znati da to tako ne ide. Ne znam što je i tko mu je potpisao Diplomu, ali da se mene pita, ja mu ju sigurno ne bih potpisao kao ni udrio Pečat Mjesne Zajednice! No, nije to „prva žalost u Hrvata“ od „ekonomista“ s titulom „dr.“ jer ih ima „na lopate“, pa se s pravom pitamo, ako netko naziva i to još „dr.“ ekonomije, da je ovo najgora Vlada RH i da je to tragedija, …… onda si postavljamo pitanje a što kažu slike ispod?!?!

Ima li koji „dr.“ ekonomije koji može ovo demantirati što se još nikada nije dogodilo u RH?

Javno pozivam i prozivam sve ekonomiste, a poglavito one s titulom „dr. ekonomije“ da demantiraju napisano i slike ispod!

Prve dvije slike nam kaže više od tisuću riječi: 4./2019. počelo je vrlo „zanimljivo“ i neugodno za sve „patuljke koji pojma nemaju“….

Kako objasniti „pismenom narodu“ da je sve otišlo naopako i da je ovo „tragedija“ od Vlade RH?  Kako objasniti „hipnotiziranom narodu“ da je sve ovo iluzija i da je to napravio npr. David Koperfield, a ne 14. Vlada RH? Teško, ali kad je netko pod „hipnozom“, možda i uspije!
Kako objasniti „narodu“ da je trenutni VIŠAK Državnog proračuna RH cca +6,772 milijarde kuna?! Možda je to stvarno iluzija!?
Dobro, znamo da će se taj višak dijelom „otopiti“ u najvećoj mjeri baš u prosincu 2019. zbog više razloga, ali na kraju ipak ostaje povijesni VIŠAK!

Pogledajmo što kažu slike ispod:

Kako „pripametnom narodu“ sad objasniti da je ovo sve pogrješka Ministarstva financija i da je varanje naroda iluzijom da je ovih 11,3936 milijardi viška malenih krznenih životinjica čista laž i manipulacija tamo nekog „briselskog ćate“ i njegove klike? Teško je ovo objasniti „pripametnom svitu“, ali pokušajte jer dok vlada „masovna hipnoza“ možda i uspije, samo da nitko ne poviče : „HOP“! BUĐENJEEEEEEEE!……..

Nisam imao namjeru dužiti ovu analizu državnih financija RH, ali jednostavno sam prisiljen dodati još barem ove dvije slike koje nam govore praktički isto, tj.:

A što sad?! Kakav je opet ovo sad VIŠAK od 4,82162 milijarde kuna? Iluzija? „Varka malog Marka“?

Gospodo – drugovi i svi koji volite makroekonomiju, ekonomiju, opet vam svima bacam „rukavicu u lice“ i javno pozivam i prozivam: DEMANTIRAJTE ME!

( Lokalnu državu nisam ni „obradio“ jer je i „pticama na granama“ jasno da su i da će ostvariti višak u 2019. )

Ja, Milivoj Lokas, TVRDIM i garantiram da će Republika Hrvatska 2019.  završiti u apsolutnom financijskom VIŠKU unatoč i usprkos svima! Iako je prvi višak Proračuna RH „planiran“ tek za 2021. godinu,  to će malo uraniti i dogoditi se već ove 2019. godine, pa komu pravo, a komu krivo!

Što god mi mislili, voljeli HDZ ili ne, mrzili ga ili ne, ostaje vječito pitanje, ali i odgovor: TKO može voditi Republiku Hrvatsku u pozitivnom smjeru osim HDZ-a i njegovih partnera?
Nitko, osim navedenih!

Naravno, za sve je kriv „briselski ćato“, HDZ-enjare i njihova klika…..

Komu smeta, neka pati jer

Hrvatska ide dalje unatoč i usprkos!

Milivoj Lokas/Kamenjar.com

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari