Connect with us

Događaji

MILIVOJ ŠPIKA: Ovime ne činite pakao nama nego sebi

Objavljeno

-

Današnja saborska sjednica započela je traženjem stanke zbog ministra kulture Zlatka Hasanbegovića zbog fotografija koje je u srijedu objavio tjednik Novosti.

[ad id=”93788″]

Rasprava je nastavljena u tom tonu, a za vrijeme rasprave Ivan Lovrinović rekao je, među ostalim, da bi bilo dobro osnovati ministarstvo prošlosti.

‘Mislim da bi dobro bilo osnovati ministarstvo prošlosti da oni to raspravljaju, a da se mi bavimo budućnosti pa ako tamo bude nešto procijeđeno što je zaista problem da to uvrstimo. Nemojte nas opterećivati, riješit ćemo te stvari, ali dajte da zaista rješavamo probleme jer kurenjem vatre svaki dan kad počne sjednica s jedne na drugu stranu ne vodi nikuda, nema smisla… ‘, rekao je između ostalog Lovrinović.

U ime Kluba zastupnika nacionalnih manjina govorio je Šandor Juhas, a nakon Juhasa za govornicu je stao Milivoj Špika (Blok umirovljenici zajedno – BUZ), čije izlaganje je bilo posebno upečatljivo (video prilog):

[gap height=”10″]

‘Čini mi se da dijelu kolega nije jasno da su izbori bili prije tri mjeseca. Čini mi se da sabornica nije mjesto za predizborne govorancije. Vraćati se na ovakve teme iz dana u dan pokazuje koja je razina shvaćanja političke i socijalne situacije u kojoj se zemlja nalazi. Ako smo svi dali prisegu da ćemo se držati Ustava Hrvatske onda svako pitanje da se netko treba izraziti podržava li ili ne antifašizam je besmisleno. Svi smo se o tom pitanju jasno očitovali. Hoćete li sutra o kolegi Grčiću, Stjepanu Mesiću, Peđi Grbinu’, rekao je Špika. Prekinuo ga je Reiner i upozorio Marasa da prestane dobacivati te mu izrekao opomenu.

‘Nekako kao osoba koja je prvi put član Sabora mislio sam da ćemo se baviti isključivo gospodarskim temama, ispalo je da to oporbu uopće ne zanima’, nastavio je Špika.

‘Zanimljivo je da nitko od vas nije otvorio temu zašto je netko poklonio 300 milijuna eura koncesionaru zračne luke. Teme treba li Hasanbegović biti ministar ili ne su vam omiljene. Ovime ne činite pakao nama nego sebi i građanima kojima je strpljenje na kraju’, dodao je.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari