Connect with us

Vijesti

Miljenko ‘Mike’ Grgich dobitnik nagrade za životno djelo

Objavljeno

-

Hrvatski vinar iz Kalifornije Miljenko ‘Mike’ Grgich dobio je nagradu za životno djelo Nacionalne federacije američkih Hrvata (NFCA), objavila je ta Federacija sa sjedištem u Washingtonu.

grgichNagradu mu je 6. srpnja uručio predsjednik Federacije Paul Tonšetić-Kunder, kaže se u priopćenju. Nije riječ samo o priznanju za njegov rad kao vinara kojim je proslavio kalifornijska vina, nego i zato što je uspješan poslovni čovjek koji trajno podupire hrvatsku kulturu.
“Tako je”, kaže se u priopćenju, “proslavio kalifornijsko vinarstvo čime se ponosi hrvatska dijaspora u Sjedinjenim Državama”.

Kad je primio nagradu, Grgich se prisjetio savjeta koji mu je dao otac prije odlaska iz Hrvatske u Ameriku: “Večer prije mog odlaska iz bivše Jugoslavije otac mi je rekao da mi može dati samo jedan savjet, a to je da svaki dan napravim tri stvari. Prvo, što god učiniš, daj se sto posto, daj sve od sebe. Drugo, pokušaj svaki dan naučiti nešto novo. Treće, pokušaj svaki dan steći novog prijatelja tako da u samo godinu dana imaš 365 novih prijatelja”.

Na degustaciji u Parizu 1976. koja je revolucionirala svijet vina jedno od dva pobjednička kalifornijska vina bio je Grgichev Chardonnay kojega su francuski suci ocijenili boljim od do tada nedodirljivih najboljih francuskih vina i tako lansirali vina iz Kalifornije na svjetsko tržište.

Nagrada je Grgichu uručena na njegovu imanju, tijekom tradicionalnog godišnjeg okupljanja u povodu Grgicheva rođendana. Na proslavi 90. rođendana poznatog vinara bilo je više od tristo gostiju, kaže se u priopćenju.

hrsvijet.hr

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari