Connect with us

Iz Svijeta

Milo Đukanović: Crna Gora se suočava sa višestrukim udarima iznutra i izvana

Objavljeno

-

Crnogorski predsjednik Milo Đukanović izjavio je kako se Crna Gora suočava sa višestrukim udarima iznutra i izvana, ali da sigurnost države nije ugrožena, prenosi agencija Beta.

“Crna Gora se suočava sa višestrukim udarima, iznutra i izvana, kroz otvorenu spregu crkve s nacionalističkim vansustavnim djelovanjem, usmjerenim na urušavanje pravnog poretka i negiranje građanskog i multietničkog karaktera crnogorske države, što bi u krajnjem značilo povratak na srednjovjekovni sustav u kojem je crkva bila iznad države i građana”, rekao je predsjednik Crne Gore.

Izjavio je to, kako je priopćeno iz Službe za informiranje predsjednika Crne Gore, u govoru koji je održao u Ženevi na 43. sastanku Vijeća UN-a za ljudska prava.

Optužbe samo jedne zajednice

Govoreći o Zakonu o slobodi vjeroispovijedi, zbog kojeg veliki broj osoba prosvjeduje dva puta tjedno, Đukanović je rekao kako se posebno nakon njegovog usvajanja Crna Gora suočila sa optužbama samo jedne vjerske zajednice.

“Suočili smo se i sa brutalnom medijskom kampanjom dominantno iz bližeg okruženja, s vještim manipulacijama i pokušajima da se država optuži kako namjerava otimati crkvenu imovinu i mijenjati njihovu višestoljetnu namjenu”, kazao je, uz poruku da “stabilnost države nije ugrožena”.

“Ukazujemo koliko je opasno prenebregavati realnost, igrati se osjećanjima vjernika i biti objekat ili oruđe u realizaciji opasnih velikodržavnih projekata, što bi nas sve zajedno trebalo zabrinjavati”, istaknuo je predsjednik Crne Gore.

Mitropolit Mihailo: Srbija i SPC nikada se nisu pomirili s tim da je Crna Gora postala nezavisna država

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari