Connect with us

BiH

Milorad Dodik: BiH ostaje neutralna i to se neće promijeniti

Objavljeno

-

Foto: Hina

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je Srni da Predsjedništvo BiH nije razmatralo uvođenje restriktivnih mjera prema Ruskoj Federaciji, podsjetivši da su druga dva člana čak odbila da se o ukrajinskoj krizi uopće i raspravlja u Predsjedništvu.

“Onda je potrebno znati da u BiH ne postoji odluka nadležnog organa za uvođenje restriktivnih mjera prema Ruskoj Federaciji. Predsjedništvo BiH je po Ustavu nadležno za vanjsku politiku BiH, a ne Savjet ministara, kako pokušava sugerirati bošnjački član Predsjedništva Šefik Džaferović”, istaknuo je Dodik upitan da prokomentira Džaferovićevu izjavu da traži od Savjeta ministara BiH da sprovede restriktivne mjere Moskvi.

Dodik je naglasio da će BiH ostati neutralna po pitanju sukoba u Ukrajini i to je stav koji se neće promijeniti. “Mi iz Republike Srpske sasvim sigurno nećemo mijenjati stav po tom pitanju”, poručio je Dodik.

Džaferović je tijekom današnjeg sastanka sa ambasadorima EU i čalnicama grupe G-7 rekao da traži od Savjeta ministara BiH da “sprovede svoje obaveze i implementira restriktivne mjere predviđene aktima EU kojima se BiH službeno pridružila”. Ovaj zahtjev predsjedavajući Predsjedništva BiH će prema Savjetu ministara BiH uputiti i u pisanoj formi, priopćeno je iz Predsjedništva BiH, pišu Nezavisne.

Dragan Čović s ukrajinskom zastavom osudio rusku agresiju i pohvalio RH za Strateški kompas

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari