Milorad Dodik: Izetbegović je Srbin koji bježi od svog podrijetla

16

Predsjednik entiteta RS Milorad Dodik nastavio je u subotu verbalni obračun s članom Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakirom Izetbegovićem, ali je ovaj put u intervjuu u lokalnim medijima napravio korak dalje rekavši da je Izetbegović zapravo Srbin koji bježi od svog podrijetla.

“Ako već (Izetbegović) hoće ići do kraja, mogli bi otići i nekoliko stoljeća unatrag pa bi se ispostavilo da je Bakir Izetbegović Srbin, pa da mu kažem ‘tvoji su preci bili naši ljudi i nemoj bježati od toga'”, kazao je Dodik u intervju za entitetsku agenciju Srna.

Bio je to Dodikov komentar na ranije Izetbegovićevo upozorenje kako bi političarima u RS bilo bolje prestati sa zahtjevima za vraćanje na “izvorni Dayton” jer bi u tom slučaju Bošnjaci mogli zatražiti vraćanje BiH na ustavno-pravni status koji je ta zemlja kao republika imala 1991. godine.

Dodik opetovano najavljuje kako će tražiti da se entitetima vrate ovlasti koje su, po njegovu tumačenju, protuustavno prenesene na državnu razinu vlasti u protekla dva desetljeća a tvrdi kako je rječ o čak 83 takve odluke.

Kao prvi korak u subotu je najavio revidiranje uloge Ustavnog suda BiH za koji tvrdi da donosi odluke na štetu bosanskih Srba.

“U BiH ne smije biti više nikakvih odlučivanja dok se ne odluči o Ustavnom sudu”, kazao je Dodik opisavši najvišu pravosudnu instituciju u državi kao “jedno dekadentno mjesto” u kojemu se odluke donose po diktatu Bošnjaka i predstavnika međunarodne zajednice u BiH.

“Oni (time) govore da smo mi svi ovdje budale – i Srbi i Bošnjaci i Hrvati. Ja neću živjeti u takvoj državi”, kazao je Dodik dpdajući kako je sve to “prevara i nasilje.

Rekao je i kako će se RS svim sredstvima suprostaviti nastojanjima da se vojne nekretnine uknjiže na ime ministarstva obrane BiH.

Iako je to uvjet da bi NATO odobrio aktiviranje Akcijskog plana za članstvo (MAP) BiH, Dodik je kazao kako na to ne pristaje jer drži da je riječ o otimanju teritorija odnosno nekretnina koje pripadaju isključivo RS.

facebook komentari

 • Omnes Omnibus

  Srbi se vraćaju u mitsku prošlost gdje nitko osim Srba postojao nije, a onda su neprijatelji nebeskog naroda izmislili katoličke i muslimanske Srbe.

 • Istina

  Trebalo bi pitati Dodika je li zna tko su bili Antelići iz Studenih Vrila kod Tomislavgrada. Kako su se prezivali prije nego li su odselili u okolicu Banja Luke. Ako znadne odgovore na ova pitanja, onda će znati i svoje podrijetlo. I danas Dodik ima bliskih rođaka Hrvata. Samo što se oni ne prezivaju Dodik, nego Dodig kako se se prezivli i u Studenim Vrilima, a zvali su ih Antelićima.

 • Agromentum

  Ko’ vas bre zavadi – kad ste braća?

 • cleuna892

  Dobro,što se Alije tiče tu je u pravu.
  Ali zašto onda on skriva i bježi od Hrvatskoga porijekla?

 • Maks

  Tko ode na pravoslavlje taj postaje srbin. Imas povjesne podatke kad su katolici iz Hercegovine bjezali pred osmanlijama u Crnu goru , koju stotinu godina kasnije vracaju se kao cetnici. O Izetbegovicu toliko, Alija je jednom sam izjavio da su se njegovi do 1947e smatrali srbima.

 • cleuna892

  Jeste beogradskom novinaru Milomiru Mariću (koji vodi emisiju “Ćirilica”) koji ga je 1991.god.psjetio i ntervjuirao u Sarajevu,
  “Znaš i ja sam nekada bio Srbin”.

 • Maks

  Ja znam za ovu – Moji su do 47e mislili da smo Srbi sto je naravno bilo zabluda.

 • cleuna892

  Ma oni ni danas ne znaju tko su :)))
  to je “nacija” nastala na jednom sijelu,u jednom hotelu 27.rujna 1993.a,pošto svi nisu bili na okupu i nisu usuglasili stavove,danas se međusobno svađaju oko toga jesu li bošnjaci ili bosanci,s tim da su složni samo onda kada treba Hrvatima negirati Nacionalnu pripadnost.

 • Maks

  Prije toga su bili turci.

 • cleuna892

  Turci,Hrvati,Srbi,Jugoslaveni,muslimani,Muslimani,Bošnjaci,Bosanci…svakog tjedna nacija jedna :)))

 • Sivooki

  Djed mu je zbog zemlje prevjerio, Dodig se zvao.

 • Sivooki

  Poturice.

 • cleuna892

  A “naše cvijeće”…pravaško?

 • Sivooki

  To je , izgleda, uvehlo…Di je danas jedan Daidža?

 • cleuna892

  Uvelo davno.
  Danas je to najopasniji korov.
  A Daidža…eeehhhh!!
  Ako već nisi,pogledaj ovo i dosta toga će ti biti jasno…obrati pozornost što priča ovaj “intelektualac” Kurtćehajić,a što mu odgovara Dževad Galijašević!
  http://poskok.info/wp/ne-postoji-bosna-kao-drzava-gospodine-kurtcehajicu-mario-karamatic/

 • lopov

  Srbin kazes?Samo Dodik ima tu jedan veliiik problem,a to je da ni ti nisi Srbin,pa kako ce onda bit covjek koji je druge vjere?
  Izetbegovic cisti udbasko-sdb igrac koji je dobi nalog da glumata muslimana