Connect with us

BiH

Milorad Dodik kaže da ga EU podsjeća na bordel

Objavljeno

-

Foto: Hina / Fena

Lider bosanskih Srba Milorad Dodik usporedio je u utorak Europsku uniju s bordelom, ustvrdivši kako ona prema BiH odnosno njenim entitetima ima loše namjere.

“EU me podsjeća na bordel u kojemu ona plaća kurvanje”, izjavio je Dodik novinarima u Banjoj Luci nakon što se sastao s pripadnicima entitetske civilne zaštite koji su sudjelovali u operaciji spašavanja žrtava potresa u Turskoj.

Bio je to Dodikov komentar na ranije pojašnjenje iz EU kako bi BiH iz europskih fondova dobila nadoknadu od 75 posto troškova koje su timovi za potragu i spašavanje imali tijekom boravka u Turskoj da su oni tamo upućeni na temelju odluke Vijeća ministara BiH, odnosno države.

Vijeće ministara BiH takvu odluku nikada nije donijelo pa su entiteti samostalno slali svoje timove u Tursku, a sve te troškove sada će platiti porezni obveznici.

Ministar vanjskih poslova BiH Elmedin Konaković ranije je izrazio žaljenje zbog te činjenice, uz konstataciju kako je Vijeće ministara zbog ovog propusta palo na svom prvom ispitu.

Dodik je pak kazao kako njemu ne treba nikakav novac iz EU, kao i da odbija svaki pokušaj da timovi civilne zaštite iz RS nastupaju pod znakovljem države BiH, koju je nazvao “farsom”.

“Ne treba vjerovati EU”, kazao je Dodik ustvrdivši kako Unija uvijek ima skrivene namjere i sada nastoji centralizirati BiH. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari