Connect with us

BiH

Milorad Dodik: Murphy je muslimanski službenik u BiH

Objavljeno

-

Foto: EPA

Predsjednik RS-a Milorad Dodik ponovno je komentirao američkog veleposlanika u BiH Michaela Murphyja, za kojeg je kazao da lobira za muslimane u Bosni i Hercegovini i da pokušava urušiti Daytonski sporazum.

“Murphyjevo priopćenje vrvi od netočnih podataka i laži. Uobičajeno je da Amerikanci, kao što je Murphy, pokušavaju sebi pribaviti veći značaj nego što ga imaju. Govori da ja ugrožavam mir, a što nikako ne može dokazati”, rekao je Dodik na konferenciji za medije u Banja Luci.

Dodik tvrdi da “Murphy nesumnjivo ima misiju”. “Ta misija se zasniva na činjenici da je on već dugo u Sarajevu i da su jasni pokazatelji o njegovoj političkoj korupciji. Mi samo još ne znamo koliko se to plaća. Kod nas se to zove mito, a kod njih lobističke usluge, koje on čini za muslimane u BiH.

Nesumnjivo je da je on muslimanski službenik u BiH i da pokušava da uruši Ustav i Daytonski sporazum”, kazao je Dodik, prenosi Avaz.

Predsjednik RS-a tvrdi da Murphy često koristi terminologiju “građani BiH” i da time pokušava urušiti osnovnu koncepciju Ustava BiH. “Ta koncepcija je jasna – BiH je sastavljena od dva entiteta i tri suverena naroda”, rekao je Dodik.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas