Connect with us

BiH

Milorad Dodik nakon poraza u Banjoj Luci: Naravno da nas boli (izgubljeno) mjesto gradonačelnika

Objavljeno

on

Preliminarni rezultati lokalnih izbora u Bosni i Hercegovini donijeli su promjene na političkoj pozornici u BiH, a najvažnija je činjenica da su dvije od tri vladajuće stranke s nacionalnim predznakom izgubile nadzor nad velikim gradovima poput Sarajeva i Banje Luke.

Milorad Dodik je potvrdivši nevoljko poraz u Banjoj Luci kazao kako to za njega “nije mali udarac”, a Banjolučanima je zamjerio da “nisu bili fer” prema njegovu kandidatu za gradonačelnika Igoru Radojičiću te je lamentirao nad tim koliko su SNSD i on osobno uložili u taj grad.

“Netko je ovdje igrao pokvareno”, kazao je smrknuti Dodik, nenaviknut na poraze. Najavio je kako SNSD ipak neće voditi politiku sukobljavanja s novom gradskom vlasti u Banjoj Luci na čijem će čelu ubuduće biti mladi Draško Stanivuković iz Partije demokratskog progresa (PDP).

Stanivuković, koji je i zastupnik u Narodnoj skupštini RS, često se verbalno sukobljavao s Dodikom.

Dodik je potvrdio kako je izbore izgubio i SNSD-ov kandidat za načelnika Bijeljine, drugog najvećeg grada u RS. Tamo je pobijedio kandidat Srpske demokratske stranke (SDS)

“Naravno da nas boli (izgubljeno) mjesto gradonačelnika”, kazao je Dodik optužujući koalicijske partnere da su ga izdali. Ustvrdio je kako unatoč tome SNSD ostaje najjača stranka u RS jer sada ima vlast u 41 općini, što je jedna više nego do sada.

Na kraju je Dodik sam sebe usporedio s Winstonom Churchilom podsjetivši kako je i on izgubio izbore 1945. iako je bio jedan od vođa pobjedničke koalicije u ratu. (Hina/K)

Izbori u BiH nanijeli udarac Izetbegoviću i Dodiku, Čović gotovo nedirnut

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari