Connect with us

BiH

Milorad Dodik: ‘Oružane snage nisu snage BiH, već strane sile’

Objavljeno

on

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik odgovarajući na pitanja novinara, kazao je kako u Parlamentu BiH neće biti raspravljano o ustavnim promjena, kako je to predložio SDP.

Komentirajući obljetnicu Oružanih snaga BiH poručio je da to nisu snage BiH već stranih sila. Govoreći o prijedlogu SDP-a za ustavne promjene Dodik je rekao kako “istu priču sluša 20 godina”, piše N1.

“Oni to stalno iz nekog naftalina izvade – jednom SDA, jednom SDP, pa peti ili deseti. Stalno se pokušava ista stvar. To neće biti na dnevnom redu.

Mogu imati kakve hoće inicijative. BiH mora održavati suštinu – dva entiteta, tri konstitutivna naroda. Ti razni strijelci, slušao sam daleko veće zahtjeve da se bira jedan predsjednik neposredno. I to je odbijeno i bit će i odbijano u narednih 5-10 i 100 godina. Očito nedjeljom ljudi pokušavaju izazvati malo pažnje kada se se ništa ne događa”, rekao je Dodik.

Komentirajući obljetnicu Oružanih snage BiH, Dodik je ponovio kako je “trebalo izvršiti demilitarizaciju”. “To nisu oružane snage Bosne i Hercegovine već neke druge strane sile. Žali bože troška koji je ogroman i povećan. Mislim da treba ući u redukciju OS BiH i troškova”, rekao je Dodik.

Govoreći o inicijativi člana SIP-a Suada Arnautovića da se ponište izbori u Srebrenici, te najavama da bi to i drugi članovi podržali ukoliko bi se poništili izbori u Doboju, Dodik je rekao da je riječ o “špekulacijama”.

“Od početka je SIP špekulativan. Izbori u Srebrenici su održani i završeni, nema prigovora koji bi mogli utjecati da budu poništeni. Svaka intervencija govori da je to politički motivirano”, zaključio je Dodik.

Milorad Dodik: Hrvati su prevareni, dogovoren je treći entitet?!

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari