Connect with us

BiH

Milorad Dodik poziva NATO da ‘rokne raketom’ one koji prijete ratom

Objavljeno

-

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik otkrio je danas kako se u pismu američkog državnog tajnika Anthonyja Blinkena članovima državnog predsjedništva najavljuju sankcije.

“Vjerujem da je za bošnjačku javnost to dobra vijest”, zaključio je Dodik. Na pitanje što je bio sadržaj pisma koje je prenio savjetnik State Departmenta Derek Chollet, Dodik je kazao, između ostalog, da su najavljene sankcije, prenosi N1.

“Ja sam rekao – samo vi uvodite sankcije, mi ćemo provoditi našu politiku. Ako je Amerika spala na to da provodi sankcije i da njihovi službenici po BiH zovu raznim telefonima i prijete – pokazuje da su u funkciji jednog naroda – bošnjačkog. Ako se u Bosni i Hercegovini Srbi i Hrvati ne osjećaju dobro, a Amerikanci jesu, onda je to neka američka zemlja. Trebali bi onda da budemo 51. savezna država. Mislim da će SAD kad, tada morati provoditi realne politike, a ne da prijete sankcijama. To više ne igra kod ljudi u Republici Srpskoj”, poručio je Milorad Dodik.

Dodao je kako bi sankcije samo još više radikalizirale situaciju u državi. “Sankcije bi učinile stvari nepovratnim po funkcioniranje BiH. Sankcije više ne mogu zastrašiti narod. Mi radimo za narod, a ne za američke interese”, kazao je član Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Dodik je ispričao kako je predstavnicima međunarodne zajednice predložio da se sankcioniraju oni koji prijete ratom. Kazao je da treba i NATO vojno intervenirati… “Mislim da bi za njih bilo bolje, da bilo tko pokrene vojske aktivnosti, da će NATO bombardirati, da kažu – roknut ćemo raketu tamo gdje se pokrećete”, naveo je Milorad Dodik.

SAD prijete Dodiku novim sankcijama, on kaže da se neće povući

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari