Connect with us

BiH

Milorad Dodik: Referendum je gotova stvar i bit će održan 25. rujna, Moskva se već izjasnila

Objavljeno

-

Ne idem kod Putina zbog referenduma, posjeta je ranije planirana, a referendum o Danu Republike je gotova stvar.

Ovo je u Beogradu izjavio predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik demantirajući tvrdnje pojedinih medija da u Moskvu odlazi po podršku referendumu, prenosi RTRS.

Posjeta predsjednika Dodika Rusiji od velikog je značaja za Republiku Srpsku, izjavio je predsjednik Narodne skupštine Nedeljko Čubrilović, ističući da pripreme za provođenje referenduma teku predviđenom dinamikom.

Da će predsjednik Republike Srpske posjetiti Moskvu dogovoreno je još prije tri mjeseca u Sankt Peterburgu. Čekalo se samo da Kremlj odredi vrijeme susreta. Tvrdnje da kod najmoćnijeg čovjeka svijeta ide samo tri dana prije referenduma kako bi dobio podršku referendumu, predsjednik Dodik je nazvao spekulacijama.

”Imamo kontinuitet razgovora sa rukovodstvom Rusije. Ovo jeste važan trenutak, ali ne toliko značajan kao što se spekulira da je sve vezano za referendum. Referendum je gotova stvar i bit će održan 25. rujna”, rekao je Dodik.

Kada je riječ o stavu Rusije i referendumu, službena Moskva već se izjasnila. Zaštita međunarodnog prava i povelje UN kojom je narodima, što Srbi i jesu, dano pravo na referendum. Rusija, podsjetio je Dodik, nikad nije osporila Daytonski sporazum i Bosnu i Hercegovinu.

”Zato poštujem Rusiju, jer je ostala dosljedna pravu. Volio bih to da vidim i kod drugih, ali ne vidim”, istaknuo je predsjednik Srpske.

Drugi, odnosno međunarodna zajednica, kaže Dodik, sve su učinili da Srpskoj ospore pravo na referendum. Dok su oni u funkciji bošnjačkih interesa, Dodik kaže da je obrana nacionalnog iznad svega.

”Mi znamo što je naš interes. Taj interes ćemo braniti odlučno. Јa se nikad nisam rukovodio s tim da neke sile staju ispred mene. Moj odgovor je ono što se zove obrana Republike Srpske”, rekao je Dodik.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas