Connect with us

Analiza

Milorad Pupovac i njegova „MISIJA“!

Objavljeno

on

Velikosrpska ideja je ne samo živa, nego je življa nego ikad. Mnogi od nas nikada nisu u to sumnjali, ali na žalost puno njih jest. Vrijeme je (na žalost) dalo za pravo prvima.

[ad id=”68099″]

Permanentno opasna, u zadnjih desetak godina postaje drugačije (bolje?) organizirana i „opipljivo“ opasnija. Hardver, “struktura” četničke piramide je restrukturiran. Ovoga puta, budući da je u maestralnoj pobjedi Hrvatskih Snaga i katastrofalnom porazu agresora tijekom Oluje potpuno razbijena oružana sila Srba u Hrvatskoj, pretenciozno nazvana Vojska Republike Srpske Krajine i dugoročno „demotivirana“ Vojska Jugoslavije, izostaje masovna i konsenzualna potpora baze, unutar srpskog etničkog korpusa u RH ali i unutar nacionalnog korpusa u Srbiji, postoje ozbiljne „pukotine“, redefiniran je pristup problemu.

Piše: Ilija Vincetić/Kamenjar.com

Darivanjem fiksne kvote od tri saborska zastupnika u Saboru RH, etničkim Srbima u RH su „de facto“ priznata „kolektivna politička prava“, što je bila strateška pogreša Ive Sanadera. Time su Srpskom Narodnom Vijeću na čelu sa lukavim i pokvarenim kvazipolitičarom, promućurnim „seljački lukavim trgovcem“, otvorile neslućene mogućnosti. Umjesto političke borbe unutar svoje manjinske zajednice, za njihova legitimna prava i probitke u RH, nepromišljenom odlukom (ili subverzivnom namjerom) Pupovcu je otvoren put na nacionalnu političku pozornicu, dok mu je za prevlast u SNV-u bilo dovoljno raspolagati novcima i sinekurama, koje su mu Sanaderova i Kosoričina vlada obilato darivale. Na tome lukavi i beskrupulozni trgovac utjecajem ubrzano gradi svoju nepripadnu političku moć i javni utjecaj. Potpomognut većinom medija, politički slijepcima unutar kvaziintelektualne elite, ali i velikom broju jugofila, ubrzo se promiče u „stalnog predstavnika Srba u Hrvatskoj“.

Dolaskom na vlast druge protuhrvatske koalicije, (ove aktualne) a poglavito postavljanjem Vesne Pusić (eksponenta britanskih interesa u „regionu“, iskrene protuhrvatske „intelektualke“ sa osobnim ambicijama koje daleko nadilaze interese Republike Hrvatske), Milorad Pupovac postaje i „glavni komunikacijski kanal“ u odnosima Republike Hrvatske i Srbije. Ovim položajem, i „na pladnju serviranim“ neograničenim mogućnostima, Milorad Pupovac se obilato koristi, i postiže određene učinke, no na sreću, nema kapacitet stratega, nego je kao i Slobodan Milošević (u prethodnoj etapi) bio i ostao na taktičkoj razini, na kojoj u bezbroj „varijacija na istu temu“ pokušava održavati proces destabiliziranja Republike Hrvatske u“u životu“. Jedan od objektivnih problema Milorada Pupovca i bratije oko njega je to što, ne samo da i dalje djeluje preko „vanjskog“ servera, nego je postao puki eksponent nesposobne i bezidejne srbijanske vlade, što neki Sebi u Hrvatskoj počinju uviđati.

Drugi od problema je prevelika koncentracija moći, bez stvarnog pokrića i osobni interesi koji su poprimili takve razmjere da se više ne mogu skrivati. Treći problem je pupovčeva „strategija bez strategije“. Vidjeli smo što se dogodilo neki dan u dnevniku Nove TV. Jedna normalna situacija, u kojoj voditeljica sa profesionalnim integritetom, ne čineći ništa drugo osim svog posla (moderatora emisije koju vodi), u tri rečenice „prizemlji“ stratega velikosrpske ekspoziture u RH. Iako je softver (velikosrpstva) redefiniran (memorandum 2), poboljšan i osuvremenjen, strateške pogreške se na našu sreću ponavljaju. Naša “sreća u nesreći” je u tome da ova dobro zamišljena građevina (arhitektonski projekt) nije “novogradnja”, nego je sastavljena od različiti dijelova, na različitim razinama, različitih potencijala i različitih stupnjeva realiziranosti.

Nisu kompatibilni baš u svemu. Dobro (za nas) je recimo to što je Pupovac, spojio uloge prethodnice i “pete kolone”, prerano je razotkrio namjere, a bilo bi još bolje da mi imamo mehanizme sigurnosne politike koji bi poveli računa o tome. Četništvo živi u tradiciji srpskog naroda, a kompromitirano je u službi velikosrpske ideje i hegemonističke politike. Obnovljeno je u pripremnoj fazi agresije na Republiku Hrvatsku i uporabljeno u svrhu provedbe terora i zastrašivanja. Na sreću, sada su na čelu četničkog pokreta Nikolić i Vučić,koji su nisu dovoljno sposobni “uskladiti” djelovanje sa “prethodnicom”, koja (bez pomoći izvana) može napraviti štete, ali će se razotkriti “do kraja” i neće više imati “potencijal” koji joj je namijenjen.

Milorada Pupovca treba javno upitati:-„ U čijem interesu, ničim izazvani, preuzimate ulogu Jovana Raškovića i pokušavate Hrvatsku vratiti u 1990.godinu. Pretpostavljam da ste išli ste u osnovnu školu i naučili da nakon 1990. dolazi 1991., nakon nje 1992. nakon njih (po redu) i 1995.godina. Tko će onda biti kriv.

SADA JE VRIJEME POSTAVITI TO PITANJE!!!

Opet će Hrvati biti genocidni! Zar ne vidimo da nam četništvo ponovno buja u našoj zemlji, Da nam četnici ili pročetnički orijentirani tipovi sjede u Vladi, Saboru, da su “uvaženi” profesori na sveučilištima. Milorade Pupovac, prestanite se igrati vatrom. Previše ste se zaigrali.

Ako Vas već Vaši sunarodnjaci smatraju svojim legitimnim predstavnikom, prestanite ih gurati u zlo i povedite ih na put integriranja u Hrvatsku državu. Ili odstupite. Predsjedniče Vlade i Predsjednice Republike Hrvatske, preuzmite odgovornost za stanje u državi i poduzmite nužne mjere da se prekine ovaj pomahnitali protuhrvatski komunističko-četnički pir!!!

ZAR NE VIDITE KAMO TO VODI?

Ilija Vincetić/Kamenjar.com

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari