Connect with us

Politika

Milorad Pupovac: Neki su se sretno udali, neki sretno prodali pa sada pametuju u Saboru

Objavljeno

-

Robert Šveb novi je glavni ravnatelj Hrvatske radiotelevizije (HRT), odlučio je u srijedu Hrvatski sabor glasovima većine. Od 132 zastupnika, za Švebovo imenovanje glasovalo ih je 77, dok ih je 55 bilo protiv.

Pupovac je objasnio što je mislio “uvjetnom podrškom”. “Znači da, ako ne prije, onda ćemo prilikom podnošenja izvještaja o programu i financijama, vrednovati ono što smatramo da je važno i neophodno da se na HRT-u napravi”, govori.

“Prvo, da se strukture koje nitko nije birao, a godinama upravljaju HRT-om na loš način, promijene. Drugo, da se HRT modernizira i ima dobar program. Zato imaju sredstva, zato država izdvaja i građani plaćaju. Dakle, uvjetna podrška uz nadzor ne samo jednog kluba u Saboru”, govori Pupovac.

“To tko će se još pojaviti u tim raspravama, ostavit ćemo tim krugovima i zastupnicima da kažu. Nije moje da govorim u bilo čije ime, moje je da govorim u ime SDSS-a jer nam je stalo do javnog servisa”, govori Pupovac. Na pitanje o tome je li nešto “ušićario”, kaže: “Kako bi rekao jedan od članova klana Raspudić: Jeste sigurni da je šićar hrvatska riječ”, kaže Pupovac, prenosi N1

“Neki su se sretno udali, a neki su se i sretno prodali pa sada pametuju u Saboru nakon što su od HRT-a primali debele honorare godinama, promovirali se za buduću političku afirmaciju i aktivaciju, pa onda u pregovorima s različitim strankama ispregovarali ono što im je bilo najlukrativnije, da zajedno dođu u Sabor, da im se ložnica iz kuće preseli u Sabornicu. To je, Boga mi, popriličan šićar”, govori Pupovac.

Pupovac je rekao i kako su novinari osobe s javnim ulogama te da “rasprava o HRT-u ne smije biti ograničena ni u kući, ni u javnosti”. “Zato smo to podržali”, kaže Pupovac.

Na pitanje bi li podržao oporbeni zakon o HRT-u kaže: “Ne mogu ništa reći dok ne vidimo od čega se sastoji taj zakon. Ono što nas najviše zanima je da se počne sređivati stanje na HRT-u, da HRT bude konkurentna medijska kuća u Hrvatskoj, da ravnatelj počne raditi svoj posao, da ne bude lutka struktura koje godinama preuzimaju ovlasti ravnatelja, koje je Sabor dao osobi koju je birao.”

Podsjetimo, ruku za Švebov izbor u Saboru je dignulo i troje zastupnika Kluba SDSS-a koji je dio saborske većine, a čiji je Milorad Pupovac u utorak poručio da taj Klub nikome ne može dati bjanko povjerenje.

Marija Selak Raspudić: Taj jeftini teatar Milorada Pupovca nije dostojan niti studenata prve godine glume

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari