Pratite nas

Komentar

Milorad Pupovac – Pedalj muža kojemu bi idealno pristao lakat brade

Objavljeno

na

Sjeća li se netko Tribine Projekta Velebit i Matice Hrvatske u srijedu 9. studenog 2016., u Velikoj dvorani Matice Hrvatske na Strossmayerovom trgu, na temu “Medijsko nasilje i politička kultura u Hrvatskoj”.(¹)

Trojicu govornika od njih pet, Marka Ljubića, Juru Vujića i Marka Juriča, upravo je stigla osveta, upotrebom baš tog medijskog nasilja.

U sadržaju Tribine, kao argumnet, upotrijebljene su Pupovčeve Novosti.

U sadržaju eliminacije trojice iz HNIP-a, također se nalaze Pupovčeve Novosti.

Paralela je očita.

O tome kolika je moć Milorada Pupovca i koliko su dugi njegovi prsti, dugo se i na široko raspravlja. Čovjeku kojeg bi se moglo opisati kao pedalj muža, po njegovim nazorima nedostaje lakat brade, a zaslužio ju je svakom svojom moždanom stanicom. Nije sasvim lako proniči, odakle mu tolika moć u Hrvatskoj, unatoč toga što se uspio tako solidno ukopati u postojeću vlast, što je također refleksja njegove moći.

Marko Jurič, jedan od trojice sasječenih u HNIP-u, već je ranije ‘dobio po tamburi’, kad je njegova tv emisija “Markov trg” potjerana s televizije. Razlog je bio komentar na račun Milorada Pupovca.

Kao da se radi o duhu SAO Krajine koji preko 25 godina lebdi nad Hrvatskom, a odnikud vjetra da ga rastjera. Kao ono kad nešto jako zasmrdi, pa kud god kreneš, smrad te prati, tako se i ime Milorada Pupovca uvijek nađe tamo gdje se skidaju glave.

Trojica od petorice s Tribine, sada eliminiranih iz HNIP-a, upravo su dali nove argumente pitanju “Kolika je moć Milorada Pupovca?”, a preostalima, Zvonimiru Hodaku i Tanji Belobrajdić, više ne mogu naplati veću cijenu od one koju su već naplatili.

Revolucija poždere svoju djecu. Hrvatska revolucija ih ždere već preko četvrt stoljeća i nikako da se nasiti.

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Hrvoje Zekanović: Večeras se rodila nova politička opcija

Objavljeno

na

Objavio

“Otvoreni smo za zajedništvo. Ovo je pobjeda za nas i bit ćemo otvoreni za zajedništvo na parlamentarnim izborima. Nisam euroskeptik, mi smo eurorealisti, mi smo iz ekonomskih razloga protiv eura”, rekao je Ladislav Ilčić.

U stožeru je jako veselo, pjeva se “Moja domovina”.

“Plenković je dobio duplo manje glasova nego na prošlim euroizborima. To pokazuje jedan trend da jača suverenistička ideja. Jačaju snage koje smatraju da su nam potrebni jaki nacionalni parlamenti”, kaže Ilčić iz Hrvatskih suverenista.

“Nije mi iznenađenje jedan mandat jer osjećate što narod osjeća, a to je suverenizam. Večeras se rodila nova politička opcija, jedan nov početak koji će jako dugo ostati u politici. Ne želim biti euforičan, ali ovo sve izgleda jako lijepo, strpimo se još malo, mogli bismo još jedanput zapjevati. Ruža Tomašić je bila naš glavni kandidat ipak je pokazala kako se brani interesi Hrvatske”, rekao je Hrvoje Zekanović te je nastavio oko nejedinstva na desnici:

“Nejedinstvo odgovara jedino Plenkoviću. Sad se pokazalo tko je išao u korist Andreju Plenkoviću”, kazao je Zekanović, prenosi Direktno.hr

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Komentar

Bujanec: O sudbini Hrvatske opet se odlučuje u Beogradu!?

Objavljeno

na

Objavio

Kolona u Beogradu čeka na glasovanje...

6360 biračkih mjesta otvoreno je u Hrvatskoj do 19 sati, a veliki broj birača glasovao je i u susjednim zemljama.

Glasnogovornik DIP-a Slaven Hojski potvrdio je kako je na biralištima u dijaspori, izlaznost dobra, bolja nego na izborima za Europski parlament prije pet godina, piše N1.

Prijepodne je na tim biračkim mjestima glasovalo oko 4.400 birača, prije pet godina cijeli dan ih je glasovalo oko šest i pol tisuća birača. Najveći odaziv je u BiH.  Po podacima DIP-a glasovalo je 7.996 birača, dok je u Njemačkoj, po još nepotpunim podacima (nisu obrađena sva biračka mjesta) glasovalo je 1855 ljudi. Velika gužva vladala je i na biralištima u Srbiji.

U svom stilu, izlaznost u Srbiji komentirao je urednik i voditelj TV Bujice:

“Evo u kakvom smjeru ide Hrvatska; nekada smo imali kolone hrvatskih iseljenika ispred naših konzulata diljem svijeta, koji su se s radošću odazivali na izbore. Neki su se u međuvremenu potrudili da se Hrvatima u dijaspori na svaki mogući način oteža glasovanje i da kolona naših ljudi više nema”, komentirao je Velimir Bujanec na facebooku uz fotografije birališta u Beogradu (gore)

“No, sada zato imamo kolone ispred hrvatskih diplomatskih predstavništva u Beogradu.

U brojnim porukama koje pristižu redakciji Bujice, Hrvati koji su se uredno registrirali za glasovanje, a žive u Srbiji, otvoreno nam se žale da ih tjeraju iz kolone – i da im je glasovanje naprosto otežano i onemogućeno.

S druge strane, za odlazak na glasovanje u Beograd brojnim je Srbima plaćen prijevoz, dobili su sendviče, a neki i putne troškove…

Pitam se samo gdje je nestala ona stara Tuđmanova “ODLUČIMO SAMI O SUDBINI SVOJE HRVATSKE”?!” Napisao je Bujanec.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari