Pratite nas

Komentar

Milorad Pupovac – Pedalj muža kojemu bi idealno pristao lakat brade

Objavljeno

na

Sjeća li se netko Tribine Projekta Velebit i Matice Hrvatske u srijedu 9. studenog 2016., u Velikoj dvorani Matice Hrvatske na Strossmayerovom trgu, na temu “Medijsko nasilje i politička kultura u Hrvatskoj”.(¹)

Trojicu govornika od njih pet, Marka Ljubića, Juru Vujića i Marka Juriča, upravo je stigla osveta, upotrebom baš tog medijskog nasilja.

U sadržaju Tribine, kao argumnet, upotrijebljene su Pupovčeve Novosti.

U sadržaju eliminacije trojice iz HNIP-a, također se nalaze Pupovčeve Novosti.

Paralela je očita.

O tome kolika je moć Milorada Pupovca i koliko su dugi njegovi prsti, dugo se i na široko raspravlja. Čovjeku kojeg bi se moglo opisati kao pedalj muža, po njegovim nazorima nedostaje lakat brade, a zaslužio ju je svakom svojom moždanom stanicom. Nije sasvim lako proniči, odakle mu tolika moć u Hrvatskoj, unatoč toga što se uspio tako solidno ukopati u postojeću vlast, što je također refleksja njegove moći.

Marko Jurič, jedan od trojice sasječenih u HNIP-u, već je ranije ‘dobio po tamburi’, kad je njegova tv emisija “Markov trg” potjerana s televizije. Razlog je bio komentar na račun Milorada Pupovca.

Kao da se radi o duhu SAO Krajine koji preko 25 godina lebdi nad Hrvatskom, a odnikud vjetra da ga rastjera. Kao ono kad nešto jako zasmrdi, pa kud god kreneš, smrad te prati, tako se i ime Milorada Pupovca uvijek nađe tamo gdje se skidaju glave.

Trojica od petorice s Tribine, sada eliminiranih iz HNIP-a, upravo su dali nove argumente pitanju “Kolika je moć Milorada Pupovca?”, a preostalima, Zvonimiru Hodaku i Tanji Belobrajdić, više ne mogu naplati veću cijenu od one koju su već naplatili.

Revolucija poždere svoju djecu. Hrvatska revolucija ih ždere već preko četvrt stoljeća i nikako da se nasiti.

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Plenković: Ili ćemo kupiti zrakoplove kakvi su ponuđeni ili će se natječaj poništiti

Objavljeno

na

Objavio

Premijer Andrej Plenković je nakon sastanka Vlade s hrvatskim županima komentirao kupovinu izraelskih aviona koje američka vlada trenutno blokira zbog niza neriješenih pitanja. Ustvrdio je kako Hrvatska u ovom slučaju neće popuštati i pristati na višu cijenu aviona.

Na sastanku sa županima kratko je komentirao je temu nabavke izralskih borbenih aviona.

“Ova situacija s aspekta Vlade RH nije opterećujuća. Mi smo poslali posebna izaslanstva u Izrael i u SAD prije sklapanja dogovora. Teret dobivanja suglasnosti od SAD-a preuzela je izraelska strana. Hrvatska je sve napravila u dobroj vjeri, sukladno proceduri natječaja i svar je isključivo Izraela i SAD-a”, kaže premijer. Što se tiče promjena troškova aviona, premijer tvrdi kako ih neće biti.

“Modifikacije onoga što je odabrano na natječaju ne može biti. Ili ćemo kupiti zrakoplove kakvi su ponuđeni ili će se natječaj poništiti. Sve drugo bi bilo dezavuiranje samog natječaja”, rekao je premijer naglašavajući da su “stvari obavljene profesionalno”.

 

MORH: Inzistiramo na poštivanju izraelske ponude u potpunosti, nikakva druga inačica F-16 nije moguća

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Komentar

Inzko ponovno ponižava Hrvate, treba ga potjerati iz BiH

Objavljeno

na

Objavio

Visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko smatra da bi se prava koja Hrvati kao konstitutivan narod u BiH konzumiraju trebala uvrstiti u jedan katalog. To bi Hrvate trebalo uvjeriti da stvari nisu tako crne i da prihvate svoje političko obespravljenje.

Većina medija i političara u Hrvatskoj nije našla shodnim reagirati na ovu skandaloznu izjavu predstavnika međunarodne zajednice u BiH koji bi ustavom zajamčena prava cijelog jednog naroda i političke funkcije koje iz njih proizlaze popisivao u nekakve “kataloge“. Ovakve izjave podsjećaju na crna razdoblja europske povijesti. Europska komisija ima novu genijalnu ideju za rješavanje migracijskih izazova. I ova je privremena. Od država članica traži da ponude dodatne kapacitete za smještaj novih migranata.

Čini se da briselska birokracija ništa nije naučila iz slučaja Marakeške deklaracije od koje se izuzeo cijeli niz članica EU-a. Komisijine planove još je Einstein definirao kao ludost – ponavljanjem istih postupaka želi doći do drukčijeg rezultata.

Mate Mijić / Večernji list

 

Valentine Inzko – hajde pokušaj katalogizirati nečija prava u svojoj Austriji!

 

 

 

Inzko ne razumije Ustav BiH, niti Daytonski sporazum

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Poduprite naš rad


Donacijom podržite Kamenjar.com! Hvala!Komentari