Connect with us

Politika

Milorad Pupovac: Stanka se može iskoristiti za obilazak birača, rad odbora

Published

on

Predsjednik saborskog Kluba HDZ-a Branko Bačić rezolutno je u petak odbacio oporbene prozivke da Sabor odlazi na kraću stanku kako bi „umrtvio oporbu“, dok je Milorad Pupovac (SDSS) poručio da se stanka može iskoristiti i za obilazak birača i sjednice odbora.

Zastupnik sam 17 godina i Sabor je uvijek oko Dana svih svetih i Dana mrtvih imao stanku, pa ne vidim nikakve razloge za prozivku oporbenih zastupnika, osim „populističkih poriva“, rekao je Bačić u Saboru.

Naglasio je i kako samo jedan europski parlament, mađarski, radi više od Hrvatskog sabora. Spočitavati HDZ-u i vodstvu Sabora da želi umrtviti oporbu je potpuno promašeno, istaknuo je i poručio kako oporbi nitko ne priječi da nastupa kako misli da je primjereno.

SDP-ova Mirela Ahmetović uzvraća mu da nikad unatrag 17 godina nije bilo godine kao što je ova, pa spominje, koronu, pokušaj ubojstva na Markovom trgu, jačanje radikalizma. „Kako vas nije sram građana koji su nas birali da odemo na predblagdanski odmor, dok oni strepe hoće li im se aktivirati ovrhe“, upitala je Bačića.

Kako vas nije sram, načelnica ste Omišlja, a radite taj posao u Saboru, uzvratio je SDP-ovoj zastupnici koja se suglasila s ostalim oporbenim kolegama da Sabor nije trebao raditi stanku.

Sabor mora raditi, poručuje Nino Raspudić (Most).

Stanka je nezaslužena, na nju idemo u situaciji najveće krize, to vidimo kao pokušaj umrtvljavanja oporbe, dodaje Tomislav Tomašević (ZLB).

Dalija Orešković (ŽK) smatra da stanka u ovom trenutku predstavlja svojevrsnu destrukciju demokratskih procesa.

Milorad Pupovac (SDSS) stanku vidi kao priliku da zastupnici rade druge zastupničke poslove, primjerice obiđu birače.

Ako netko to koristi za godišnji odmor, može ga biti sram, a sram ga može biti i ako to koristi kao izliku da bi polemizirao u posebnim okolnostima kad imamo toliko kolega u samoizolaciji, rekao je Pupovac, koji drži da bi saborska tijela, unatoč stanci, moga raditi i pripremiti teme za skupnu sjednicu. (Hina)

Bačić: Neka Dalija Orešković objasni kako je dobila posao za Janaf bez natječaja

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari