Connect with us

Milorade, koja je razlika između Draže i Jože?

Objavljeno

-

[su_heading]Reakcija Hrvatske stranke prava na jučerašnji istup Milorada Pupovca i  događanja u Srbu.[/su_heading]

U subotu 26. srpnja 2014. godine HSP i  predstavnici ostalih stranaka Saveza za Hrvatsku su polaganjem  vijenca i paljenjem svijeća za sve  pobijene i masakrirane  u  mahnitom divljanju  četnika, talijana i komunista  na prostoru istočne Like i jugozapadne Bosne u srpnju 1941. godine.

draza i joza

Dan poslije  na istom mjestu „ukazao“ se   Milorad Pupovac sa svojom svitom

Na jučerašnjem  obilježavanju četničko-partizanskog derneka u  Srbu, organiziranom od strane SNV-a Milorada Pupovca došlo je ponovno  do niza   ekscesa i izjava koje  zalužuju reakciju i pojašnjenje.

Prvo pitanje koje  želimo postaviti je: Tko je dozvolio privatnu uporabu pripadnika  Hrvatske vojske i doveo ih u Srb da asistiraju polaganju vijenaca i paljenju svijeća za  zločince i krvnike hrvatskog naroda? Što se  i koji se privid time hoće postići?

Pozivamo Načelnika Glavnog stožera OSRH, Ministar obrane  i   predsjednika RH da daju odgovore na ovo pitanje. Pozivamo također i novinare  da istraže po čijem je nalogu došlo do ove sramote i blamaže.

Drugo pitanje postavljamo izravno Miloradu Pupovcu na njegovu izjavu „.. treba znati da u Drvar nije došao Draža, nego Joža“.

Milorade koja je razlika?

Draža je uhićen, osuđen i smaknut, kao ratni zločinac.

Joža je bio  apsolutni  vladar i doživotni diktator u Jugoslaviji. A od nekoliko poznatih i priznatih  stručnjaka za 20. stoljeće  svrstan  među deset megaubojica  u svjetskim razmjerama.

Do takvih je podataka došao profesor matematike s prestižnoga američkoga sveučilišta “Stanford, Piero Scaruffi koji je u listopadu 2008. u studiji na temelju statističkih pokazatelja, uvrstio Josipa Broza Tita među deset najvećih zločinaca u 20. stoljeću, koji je odgovoran za ubojstvo najmanje 570 000 ljudi. Isto je potvrdio i njemački povjesničar i sociolog sa sveučilišta u Bremenu, Gunnar Heinsohn u svojoj knjizi “Lexikon der Völkermorde” (1998) iznoseći daleko veći broj ubijenih za koje je odgovoran Tito.

Treba li ime tog  megazločinca  dovoditi u bilo koji  pozitivni kontekst u Republici Hrvatskoj ili ga treba zabraniti i staviti  izvan zakona, a njegovo slavljenje  zakonski sankcionirati.  Svima je jasno  da treba ovo drugo.

Pobijenim i masakriranim Nesrbima na području istočne Like i jugozapadne Bosne  došli su i Draža i Joža u  likovima  Miloša Torbice i Đoke Jovanića.

Tražimo da sve institucije RH  obilježavanja ovog  datuma čine na način  kako je to ove godine napravljeno  u  Bosni i Hercegovini gdje su najviši dužnosnici federacije BiH (predsjednik), županija, zastupnici u parlamentu BiH te s mjesnim biskupom Komaricom obilježili u Drvaru na dostajanstven način stradanje  hodočasnika u četničko-komunističkom krvavom piru. Tijekom misnog slavlja biskup Komarica  najavio  je pokretanje postupka proglašenja svetim župnika Waldemara Maksimilijana Nestora i dvojice svećenika, don Jurja Gospodnetića i don Krešimira Barišića, koji su također ubijeni 1941 u okolici Drvara.

 

HSP/Daniel Srb

kamenjar.com

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari