Pratite nas

BiH

Milović: Političke ridikule možemo ismijavati sve dok ne dođu na poziciju moći

Objavljeno

na

Nakon što je sredinom svibnja objavio jezgrovitu analizu o “opasnim namjerama” Željka Komšića, drugog bošnjačkog člana Predsjedništva BiH, urednik dokumentarno-suvremenog programa BHRT-a Tvrtko Milović  danas je na svojoj Facebook stranici objavio novu analizu koja je svojevrsni nastavak gore spomenute. Objavu na Facebooku Tvrtka Milovića prenosimo u cijelosti: 

Željko Komšić 08.10.2018. – “Tužit ćemo Hrvatsku zbog Pelješkog mosta”
Željko Komšić 25.07.2019. – “Hrvatska ima pravo graditi Pelješki most”.

Njegova blebetanja mogu biti smiješna, ali se ne mogu i ne smiju sasvim zanemarivati. Političke ridikule možemo ismijavati sve dok ne dođu na poziciju moći. Onda postaju opasni.

Potencijalno opasnu izjavu Komšić je dao isti dan kad je rezignirano ustvrdio da Hrvatska smije graditi što želi. Naime, on je komentirao uhićenje milijardera Mittala:

“Ako su ga uhapsili vjerovatno ima nešto. Ne bi se valjda igrali, ali dajte da se to desi i sa našim milijarderima. Ako smiju nek ih hapse, ako ne smiju neka se miču”.

Što ovime govori predsjedavajući Predsjedništva BiH!?

Kao prvo, u BiH ne postoje (poznati) milijarderi, pa je jasno da Komšić govori općenito o bogatašima. On narodskim jezikom potencira vrlo opasnu pretpostavku – da su svi bogataši kriminalci!
Komšić, iako ateist, jaše na valu tumačenja tri dominantne BH religije, da je siromaštvo vrlina a bogatstvo, samo po sebi – grijeh.
Željko Komšić (nesvjesno naravno) nastavlja i komunističku ideologiju – sugerira kako su bogati ljudi lopovi te ih stoga treba “uhapsiti” a njihovo bogatstvo – podijeliti narodu.

Politički oportuno Komšić sebe predstavlja kao siromašnog političara. On to izvjesno i jeste. Činjenica da ima najveću državnu plaću u BiH i da je i dalje siromašan neoboriv je dokaz da su svi bogatiji od njega jednostavno kriminalci. Jer ako on nije bogat – kako su oni!?

U religioznoj postsocijalističkoj javnosti njegovo nominalno siromaštvo i jeste najveći politički adut. Pričanje besmislica samo je bonus kojim ga nepismena masa “doživljava jednim od svojih”.

Ali, opasnost izjave o “hapšenju milijardera” nije samo u općenitosti tvrdnje da su svi bogataši lopovi. Opasnost leži u tome što se u zemlji bez investicija faktički poručuje svim “milijarderima” da nisu dobrodošli. Ni oni ni njihov kapital.
U vrijeme kada se strane i domaće investicije približavaju nuli, objava ovakve prijetnje sa najviše državne funkcije jednostavno je zastrašujuća.

Sreća u nesreći je što Komšića malo tko doživljava ozbiljno, ali nesreća u nesreći je što se na ovaj način pojačava diskurs o bogaćenju kao nečemu lošem i grešnom.
Komšiću će ovo sigurno donijeti glasove jednako onako kako je sotonizacija bogatstva vjerskim zajednicama donosila – bogatstvo, komentirao je Milović.

Koliko je Komšić zaista ‘opasan’!?

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

BiH

AirVisual izmjerio rekordno onečišćenje zraka u Sarajevu

Objavljeno

na

Objavio

Glavni grad Bosne i Hercegovine u subotu prijepodne bio je na vrhu popisa gradova svijeta u kojima je najveća razina onečišćenja zraka, podaci su objavljeni na mrežnim stranicama sustava AirVisual koju u realnom vremenu prikuplja podatke s mjernih postaja diljem svijeta.

Prema podacima koji su su bili dostupni iza 10 sati indeks kvalitete zraka u Sarajevu bio je 336. Zajedno s glavnim gradom Kirgistana Biškekom u kojemu je taj indeks bio 301 te su dvije prijestolnice bili jedini gradovi u kojima se provodi mjerenje i u kojima je kvaliteta zraka rangirana kao “opasna” po zdravlje.

U slučaju Sarajeva izmjerena je koncentracija od 286 mikrograma sitnih čestica po prostornom metru. Riječ je o česticama promjera 2,5 mikrograma koje se smatraju najopasnijima za zdravlje jer prodiru duboko u pluća.

U nešto su boljoj situaciji bili indijski New Delhi u kojemu je taj indeks bio 194 te bugarska Sofija s indeksom 176 i pakistanski Lahore u kojemu je indeks bio 173 no ipak su u kategoriji nezdravog.

U toj su kategoriji u subotu bili u glavni grad Srbije Beograd te Sjeverne Makedonije Skoplje koji su 7. odnosno 8. na popisu gradova u kojima je u subotu bio najnezdraviji zrak.

Zagreb je bio na 75. mjestu i u kategoriji je zraka koja je označena kao dobra. U toj su kategoriji u subotu bili i gradovi poput Pariza, Osla ili Toronta. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

BiH

MUP HNŽ: Ne dolazi u obzir dovoditi nove migrante u Salakovac

Objavljeno

na

Objavio

MUP Hercegovačko – neretvanske županije oglasio se priopćenjem u vezi izjava državne ministrice Semihe Borovac.

“Izjave g-đe Semihe Borovac, ministrice za ljudska prava i izbjeglice BiH, koje su se jučer pojavile u većini medija, a kojima ‘iskazuje spremnost Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice da se u Salakovcu osigura smještaj za maloljetnike bez pratnje koji su evidentirani u kampu Vučjak’, za MUP HNŽ sa sigurnosnog aspekta su potpuno neprihvatljive.

Naime, Centar Salakovac djeluje kao centar otvorenog tipa kojeg korisnici-migranti slobodno napuštaju i bez ikakvih ograničenja se kreću širim područjem Hercegovačko-neretvanske županije, što izaziva strah i nelagodu lokalnog stanovništva, tako da najava bilo kakvog dovođenja novih korisnika Centra, njegovo prebukiranje i stvaranje novih Vučjaka ne dolazi u obzir, jer smo poučeni višemjesečnim iskustvima policije Unsko-sanske županije.

Područje HNŽ je već u velikoj mjeri opterećeno migrantskom krizom. Pored korisnika Centra Salakovac, postali smo jedna od značajnijih migrantskih ruta. Postupanje policije u vezi nedozvoljenih radnji migranata postali su skoro svakodnevnica. U ovoj godini do sada je zabilježeno poduzimanje mjera i radnji prema migrantima u više od 150 slučajeva.

Uloga i zadaća policije HNŽ je pružiti maksimalnu osobnu i imovinsku sigurnost svih građana ove Županije i svih onih koji borave na ovom području, tako da ne želimo nove sigurnosne probleme koji se izazivaju jednostranim potezima, bez ikakvih prosudbi mogućih posljedica koji takvim činom mogu biti prouzročene”, navodi se u priopćenju MUP-a HNŽ.

Mještani Blažuja u općini Ilidža najavili su da će blokirati put prema vojarni da bi spriječili da se tu premjeste migranti iz bihaćkog kampa ‘Vučjak’, prenosi ‘Klix’.

Na skupu održanom u petak navečer u prostorijama Sedme osnovne škole, mještani Mjesne zajednice Blažuj, pitali su načelnika općine Ilidža Senaida Memića postoji li način da spriječe otvaranje migrantskog kampa i dovođenje migranata iz ‘Vučjaka’ u Blažuj.

Memić je rekao da razumije da im je ova situacija teško pala, ali da trebaju poći od činjenice da migrantska kriza nije problem samo lokalne zajednice, već cijele BiH.

 

Klub hrvatskih zastupnika HNŽ-a: Bez ikakve strategije i koordinacije nezakoniti migranti se premještaju po BiH

 

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari