Connect with us

BiH

Mini Haag: Krndelju, Čuturi, Zovki i Rajiču određene mjere zabrane kretanja

Objavljeno

-

Odlučujući o prijedlogu Tužiteljstva Bosne i Hercegovine za određivanje mjera zabrane, Kazneno odjeljenje – Odjel I za ratne zločine Suda BiH danas je donio rješenje kojim je djelomično usvojen prijedlog Tužiteljstva te su osumnjičenima Nikoli Zovku, Petru Krndelju, Kreši Rajiću i Ivici Čuturi određene mjere zabrane.

[ad id=”68099″]

Navedene mjere odnose se na zabranu putovanja (uz privremeno oduzimanje putnih isprava i zabranu izdavanja novih putnih isprava, kao i zabranu korištenja osobne karte za prelazak državne granice BiH) te zabranu sastajanja s određenim osobama (zabranjuje se međusobno sastajanje i kontaktiranje na bilo koji način, kao i sastajanje i kontaktiranje sa svjedocima u ovom kaznenom predmetu).

>>‘Mini Haag’ – SIPA u Hercegovini uhitila četiri osobe

Radi izvršenja posljednje navedene mjere, optuženima se zabranjuje međusobno približavanje, kao i približavanje svjedocima na udaljenosti od 100 m.

Izrečene mjere zabrane mogu trajati dok za tim “postoji potreba”, odnosno do drugačije odluke Suda, a kontrola opravdanosti vršit će se svaka dva mjeseca.

U slučaju da osumnjičeni prekrše izrečene mjere zabrane, može im se odrediti mjera pritvora.

Zovko, Krndelj, Rajić i Čutura osumnjičeni su za kazneno djelo ratni zločin protiv civilnog stanovništva, priopćeno je iz Suda BiH.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari