Connect with us

Hrvatska

Ministar Banožić čestitao na prisezi 34. naraštaju ročnika

Objavljeno

-

Foto: MORH

Ministar obrane Mario Banožić istaknuo je u petak na svečanoj prisezi 34. naraštaja ročnika na dragovoljnome vojnom osposobljavanju kako im čestita što su pronašli domoljubne motive i prepoznali Hrvatsku vojsku kao zdravu i poticajnu sredinu koja otvara mogućnosti razvoja.

U Vojarni 123. brigade Hrvatske vojske u Požegi svečano su prisegnula 73 ročnika, od kojih 19 žena.

Ministar Banožić ročnicima je čestitao im na tome što su pronašli domoljubne motive i prepoznali Hrvatsku vojsku kao zdravu, poticajnu, kompetitivnu sredinu koja otvara mogućnosti razvoja na profesionalnome i na ljudskom planu, sredinu koja ne priznaje prosječnost kao opciju.

Čestitao je i njihovim roditeljima, rodbini i prijateljima koji su ih učvrstili u odluci o pristupanju Hrvatskoj vojsci.

“Vjerujem kako ćete se i vi u vašem vojničkom životu, napredujući iz dana u dan, znati suočiti s izazovima i na njih odgovoriti na pravi način. Budite uvijek sljedbenici nepokolebljive, uspravne Hrvatske, budite uvijek Domovini vjerni”, poručio je Banožić u čestitki koju je uputio 34. naraštaja ročnika na dragovoljnome vojnom osposobljavanju .

Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Zoran Milanović sudjelovao je u petak na svečanoj prisezi u Požegi te je tom prilikom ročnicima poručio kako je obrana Hrvatske, njezinih granica i stanovništva sveti zadatak Hrvatske vojske. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari