Connect with us

Politika

Ministar Banožić: Domovinski rat ne može biti podloga za političko djelovanje

Objavljeno

-

Ministar obrane Mario Banožić izjavio je u četvrtak u povodu Dana sjećanja na žrtvu Vukovara kako Domovinski rat ne može biti podloga za političko djelovanje, a poručio je i da su branitelji ti koji novim generacijama nose istinu o tome što se događalo.

“Prije svega mora biti poruka za društvo da je Domovinski rat trenutak u povijesti koji ne može biti podloga ni za jedno političko djelovanje, nego isključivo  u svrhu istine, u svrhu traženja žrtvi i traženja pravde za sve one koji su počinili zločine”, rekao je Banožić za HRT hodajući u Koloni sjećanja.

Ministar vjeruje da će tako i samo društvo biti zdravije kada govorimo o Vukovaru, o Domovinskom ratu i svim mjestima stradanja u Hrvatskoj.

“Kada govorimo o 30 godina i položaju hrvatskih branitelja i braniteljica koji su bili glavni sudionici Domovinskog rata i koji su izvojevali pobjedu Hrvatske, mislim da su oni itekako potrebni za društvo. Oni su trenutačno nosioci istine što se dogodilo, što se događalo kasnije u hrvatskom društvu i promjena poslije Domovinskog rata”, istaknuo je ministar.

Poručio je kako su oni neizostavni element razvoja novih generacija, generacija koje su imale sreću da nisu osjetile Domovinski rat, a koje sada trebaju naučiti poštovati i voljeti svoju državu.

“S takvim promjenama u društvu, mislim da niti jedna žrtva nije uzaludna”, ocijenio je Banožić.

Ovo je trenutak u kojem se prisjećamo svih žrtava, u kojem iskazujemo sućut i članovima obitelji stradalih, osobito invalidima i obiteljima koje tragaju za svojim nestalima, dodao je.

“Siguran sam da nove generacije, ako budu uistinu odgojene da poštuju Domovinski rat, da nema razloga za brigu u kojem pravcu idemo”, poručio je Banožić. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari