Connect with us

Hrvatska

Ministar Banožić: HRM branila hrvatsko postojanje i povijest na ovoj strani Jadrana

Objavljeno

on

Foto: arhiva

Ministar obrane RH Mario Banožić u ponedjeljak je uputio čestitku u povodu 30. obljetnice Hrvatske ratne mornarice (HRM), naglasivši da je HRM nastala u prekretničkom vremenu 1991., u kojemu je trebalo braniti hrvatsko postojanje na ovoj strani Jadrana, povijest, tradiciju.

Čestititku u povodu 30. obljetnice ustrojavanja Banožić je uputio pripadnicama i pripadnicima Hrvatske ratne mornarice, priopćeno je iz Ministarstva obrane RH (MORH).

“Nastali ste u prekretničkom vremenu, onom u kojemu je trebalo braniti naše postojanje na ovoj strani Jadrana, povijest, tradiciju, sjećanja. Svoju ste zadaću u Domovinskom ratu časno i pobjednički izvršili.

Na tridesetu obljetnicu HRM-a sa zahvalnošću, u mislima i molitvama, prisjećamo se svih onih koji su svojom žrtvom pridonijeli našoj slobodi”, naveo je ministar obrane.

“Nošeni ljubavlju prema slobodi i domovini, naoružani motivima i pomorskim znanjem, svoje zadaće ispunjavate i danas, čuvajući hrvatski Jadran i braneći nacionalne interese na moru”, dodao je.

Ministar Banožić u čestitci ističe da su ono ono najvrjednije u HRM-u njeni pripadnici; “upravo vi – naši ljudi! Nastavite i nadalje težiti izvrsnosti, jačajte našu mornaricu. Nemojte se nikada umoriti od doprinosa jedinoj nam domovini Hrvatskoj!“, zaključio je u čestitci

U Splitu središnja svečanost obilježavanja Dana Hrvatske ratne mornarice 

Središnja svečanost obilježavanja Dana Hrvatske ratne mornarice i 30. obljetnice ustrojavanja HRM-a održava se danas u vojarni “Admiral flote Sveto Letica-Barba” u splitskoj  Lori.

Na svečanosti će biti nazočni predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga RH Zoran Milanović, izaslanik predsjednika Vlade i ministar obrane Mario Banožić te načelnik Glavnog stožera OS RH admiral Robert Hranj.

Prije svečanosti održana je jutarnja budnica Orkestra HRM-a na splitskim ulicama, položeni su vijenci u more za poginule mornare i služena sveta misa u crkvi Samostana sv. Ante. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Plati kavu uredništvu

EUR