Connect with us

Hrvatska

Ministar Banožić: Hrvatska ratna mornarica jamac suverenita i branitelj hrvatskog Jadrana

Objavljeno

-

Foto: Hina

Uoči 31. obljetnice Hrvatske ratne mornarice (HRM) ministar obrane Mario Banožić u petak je uputio čestitku pripadnicama i pripadnicima HRM-a, u kojoj ističe kako su i danas, kao i za vrijeme Domovinskog rata, jamac hrvatskog suvereniteta i branitelji hrvatskog Jadrana.

“Čestitam vam 31. obljetnicu ustrojavanja HRM-a. I danas ste, baš kao i za vrijeme Domovinskog rata, jamci hrvatskog suvereniteta i branitelji hrvatskog Jadrana. Pokazali ste tada kako volja hrvatskog čovjeka, želja za slobodom lomi pomorske blokade i donosi pobjede”, naveo je u čestitci pripadnicama i pripadnicima HRM-a ministar Banožić, priopćeno je iz Ministarstva obrane RH (MORH)

Zahvalio im je na uloženom znanju, iskustvu i predanosti u izvršavanju zadaća za dobrobit HRM-a i Hrvatske.

Ulaganja u HRM

Ocijenio je i kako “dugogodišnje neulaganje u obranu sve više dolazi na naplatu”.

“Hrvatska Vlada svjesna je važnosti ulaganja u modernizaciju i opremanje svih grana Hrvatske vojske i to i čini. Za Hrvatsku ratnu mornaricu u pregovorima smo s talijanskom Vladom za dva lovca mina, planiramo izgradnju višenamjenskog broda i dovršetak obalnih ophodnih brodova”, naglasio je ministar Banožić.

Dodao je također kako hrvatskim građanima HRM ulijeva sigurnost i izaziva ponos, a zbog njenih pripadnika Hrvatska ratna mornarica izvrsno je pozicionirana u međunarodnim misijama i operacijama.

“Vi ste ti koji svakodnevno pomiču granice i podižu razinu svojih sposobnosti, koji viju hrvatski barjak i štite hrvatske interese na moru”, naveo je u čestitci ministar Banožić, zaželjevši pripadnicima HRM-a “mirno more“.

Naglasio je i kako se sa “zahvalnošću prisjećamo svih hrabrih branitelja koji su položili živote za današnju Hrvatsku, za budućnost svih naraštaja koji će baštiniti i braniti najljepše more na svijetu”.

Dan otvorenih vrata brodova HRM-a

U sklopu obilježavanja 31. obljetnice Hrvatske ratne mornarice, Ministarstvo obrane RH i Hrvatska vojska 16. i 18. rujna  organiziraju Dane otvorenih vrata na brodovima HRM-a u Splitu i Makarskoj, od 16 do 19 sati, naveli su iz MORH-a. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari