Connect with us

Politika

Ministar Banožić: Izlazak pojedinaca iz HDZ-a neuspješni pokušaj destabilizacije stranke

Objavljeno

on

Predsjednik županijske vukovarsko-srijemske organizacije HDZ-a Mario Banožić ocijenio je u srijedu da je izlazak pojedinaca iz te organizacije dio unaprijed osmišljene i planirane akcije koja je za cilj imala neuspješan pokušaj destabilizacije stranke uoči lokalnih izbora.

“Ono što se iz redoslijeda političkih događanja jasno može iščitati jest i da je cijeli taj igrokaz osmišljen, ne u režiji ovih nekoliko sada već bivših članova stranke, nego u režiji nekog trećeg. Nekoga kome je planove za preuzimanje vlasti u Županiji pomrsio baš HDZ”, navodi se u Banožićevom priopćenju za javnost.

Predsjednik županijske organizacije HDZ-a i ministar obrane Mario Banožić također navodi kako pojavljivanje “nezavisnih“ lista za HDZ nisu nikakvo iznenađenje, što više one su očekivane – posebice nakon što se u stranci jasno iskristaliziralo da baš nositelji tih lista, sada već bivši stranački kolege, više nemaju povjerenje članstva stranke”.

“HDZ je velika i tradicionalna stranka, s jasnom strukturom i načinom rada, pa je članstvu nakon niza provokacija i akcija spomenutih pojedinaca postalo kristalno jasno o kakvim se rabotama radi. Slijedom toga, spomenuti akteri nisu naišli na podršku kakvu su unutar svojih organizacija očekivali što sada koriste kao navodni razlog svojem nezadovoljstvu.

Prava je istina da su ti isti, danas nazovi nezavisni pojedinci, pokušali iskoristiti stranačke strukture kako bi ostvarili isključivo vlastite interese i osobne probitke, ne obazirući se na dobrobit stranke, članstva, a u konačnici ni na dobrobit stanovnika Vukovarsko-srijemske županije”, ističe Banožić.

Također poručuje kako ovim priopćenjem za javnost zaključuje temu izlazaka iz stranke” marginalnih pojedinaca” i o ovom pitanju se više neće očitovati.

U posljednje vrijeme, vukovarsko-srijemski HDZ napustilo je nekoliko istaknutih članova među kojima zamjenik župana Josip Dabro, a u utorak je iz HDZ-a izašao i donedavni predsjednik HDZ-a Županje i ravnatelj Ravnateljstva robnih zaliha Damir Juzbašić.

U srijedu je to učinio županijski predsjednik Mladeži HDZ-a Slavko Grgić. Prošle godine HDZ je napustio vukovarski gradonačelnik Ivan Penava zajedno s članovima vukovarskog Gradskog vijeća iz redova HDZ-a. Svi oni formirali su nezavisne liste i kao nezavisni kandidati izlaze na predstojeće lokalne izbore. (Hina)

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari