Connect with us

Hrvatska

Ministar Banožić na pokaznoj vježbi Satnije antiterorističke vojne policije

Objavljeno

-

Foto: MORH / J. Kopi

Ministar obrane Mario Banožić posjetio je u petak u vojarni “1. gardijske brigade Tigrovi – Croatia” Pukovniju vojne policije te je nazočio pokaznoj vježbi Satnije antiterorističke vojne policije.

Kako je izvijestilo Ministarstvo obrane, pripadnicima Satnije antiterorističke vojne policije Banožić je zahvalio te naglasio kako se radi o jednoj od najelitnijih jedinica Hrvatske vojske kojoj se povjeravaju najosjetljivije zadaće.

“Satnija antiterorističke vojne policije opremljena je najmodernijim naoružanjem, djelom hrvatskih proizvođača. Sudjeluju u brojnim misijama i operacijama diljem svijeta i saveznici ih respektiraju zbog njihovih vještina. Želja nam je da u budućnosti budu promotori hrvatske industrije, ali i da svojim rezultatima prezentiraju opremu drugim postrojbama”, rekao je ministar te dodao kako su u planu ulaganja u tu postrojbu kako bi još bolje razvijali svoje vještine i ostvarivali još zahtjevnije zadaće i ciljeve.

Ministar je zahvalio i svim pripadnicima Antiterorističke vojne policije koji su sudjelovali u svim ključnim pobjedničkim operacijama Domovinskog rata na doprinosu tijekom oslobađanja Hrvatske.

Zapovjednik Pukovnije vojne policije pukovnik Skukan ministra Banožića upoznao je s misijama i zadaćama postrojbe, njezinim ustrojem, kao i teritorijalnim razmještajem.

“Radi se o univerzalnoj, maloj postrojbi brzog djelovanja koja je spremna odgovoriti na svaku zadaću koja se pred nju stavi”, rekao je zapovjednik Satnije antiterorističke vojne policije satnik Davor Perak.

Pokaznoj vježbi, uz ministra Banožića nazočili su i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga admiral Robert Hranj, zapovjednik Zapovjedništva za potporu general-pukovnik Mladen Fuzul, ravnatelj Vojno sigurnosno-obavještajne agencije general-bojnik Ivica Kinder i zapovjednik Pukovnije vojne policije pukovnik Mile Skukan. (Hina)

Foto: MORH / J. Kopi

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari