Connect with us

Politika

Ministar Banožić: Nabava borbenih aviona je od strateškog značaja za Hrvatsku

Published

on

Ministar obrane Mario Banožić rekao danas u Zemuniku da je nabava višenamjenskih borbenih aviona od strateškog značaja za Republiku Hrvatsku.

„Smatram kako je to od presudnog značaja za daljnji razvoj sposobnosti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i unaprjeđenja sigurnosti Republike Hrvatske, ali i stabilnosti ovog dijela Europe.“, kazao je ministar Banožić prilikom radne posjete vojarni „Pukovnik Mirko Vukušić“ u Zemuniku.

Banožić se u Zemuniku posebno zahvalio pripadnicima Hrvatskog ratnog zrakoplovstva na angažmanu u protupožarnoj sezoni koja je, kako je rekao, u svom prvom dijelu bila zahtjevnija u odnosu na prošlogodišnju

Zamjenik načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga RH general-pukovnik Siniša Jurković čestitao je i zahvalio pripadnicima HRZ-a na kvalitetnoj provedbi širokog spektra zadaća.

„Pokazali ste spremnost i učinkovitost u vašim misijama i zadaćama. Budite i dalje ustrajni, koncentrirani, maksimalno odgovorni, a osobnim primjerom promovirajte čast i etičnost u radu i djelovanju“, rekao je Jurković.

Zapovjednik Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, brigadni general Michael Križanec izvijestio je ministra Banožića o postignućima i prioritetima Hrvatskog ratnog zrakoplovstva u 2020.

U sklopu boravka u Zemuniku, Banožić je obišao eskadrile i smještajne kapacitete vojarne, a posjetio je i Međunarodno središte za obuku specijalnih zračnih snaga (Multinational Special Aviation Program – MSAP TC) čije aktivnosti je predstavio direktor ovog središta pukovnik Tomislav Pušnik, priopćeno je iz MORH-a.

Izvor: Hina/Vlada

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari