Connect with us

Pregled

Ministar Banožić s predstavnicima Hrvatskog klastera konkurentnosti obrambene industrije

Objavljeno

-

Foto: MORH / J. Kopi

Ministar obrane Mario Banožić sa suradnicima i predstavnicima Hrvatske vojske u ponedjeljak je razgovarao s predstavnicima Hrvatskog klastera konkurentnosti obrambene industrije, pri čemu je istaknuo važnost ulaganja u istraživačko-razvojne projekte i nove tehnologije.

Ministar obrane podupro je na sastanku u Ministarstvu obrane suradnju Hrvatske vojske i hrvatske obrambene industrije. Istaknuo je kako vjeruje u kvalitetnu i perspektivnu suradnju i u sljedećem razdoblju, pri čemu je ocijenio da je razmjena iskustava ključ uspjeha hrvatske obrambene industrije, priopćeno je iz tog ministarstva.

„U budućnosti moramo težiti ulaganju u istraživačko-razvojne projekte i nove tehnologije jer tako jačamo hrvatsko gospodarstvo. Vi u tome vrijedno sudjelujete, ulažete u nove proizvode i usluge i na tome vam čestitam“, rekao je ministar Banožić.

Predsjednik Hrvatskog klastera konkurentnosti obrambene industrije Goran Basarac istaknuo je kako im je kao jednom od najpropulzivnijih sektora i formiranih klastera cilj iskoristiti dostupne izvore financiranja da se pomogne tvrtkama u jačanju konkurentnosti i izvoza.

„Vidimo određene potencijale i mogućnosti za obostranu suradnju i networking, što je preduvjet smislenog povlačenja kako trenutnih, tako i budućih sredstava ESI fondova. Mi kao krovna organizacija obrambeno-sigurnosne industrije imamo vrlo jasne ambicije i složni smo oko iskorištavanja ovog potencijala“, poručio je Basarac. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari