Connect with us

Politika

Ministar Banožić: Vjerujem u pripadnike HRZ-a pred kojima nema nesavladivih izazova

Objavljeno

-

Foto: Hina

Ministar obrane Mario Banožić čestitao je u petak 30. obljetnicu i Dan Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poručivši kako vjeruje u pripadnike HRZ-a pred kojima nema nesavladivih izazova.

“Zahvaljujem vam za svaki napor i svaki ostvareni napredak, što često nije bilo nimalo lako. Svjesni smo kako se u vremenu nakon Domovinskog rata nije dovoljno ulagalo u ovu tehnički zahtjevnu granu Hrvatske vojske. Hrvatsko ratno zrakoplovstvo gradili ste i jačali upravo vi – ponosni, sposobni, motivirani zrakoplovci”, poručio je Banožić.

Naglasio je i kako su pripadnice i pripadnici HRZ-a sudjelovanjem u međunarodnim misijama i operacijama dali značajan doprinos izgradnji globalne stabilnosti i sigurnosti.

“Povijesni trenutak za HRZ, ali i za Republiku Hrvatsku je potpisivanje ugovora o nabavci višenamjenskog borbenog aviona Rafale. Kao odgovorna Vlada RH ponosni smo što smo time osigurali nastavak izgradnje ove sposobnosti HRZ-a. To je ogroman iskorak. Očuvanje sposobnosti borbene avijacije je i posveta onim junacima, našim braniteljima, čija su djela omogućila našu sadašnjost i budućnost”, istaknuo je ministar obrane.

Dodaje i kako vjeruje u sjajnu budućnost HRZ-a. “Vjerujem u naše ljude pred kojima nema nesavladivih izazova! Vidimo se idući tjedan kada ću najboljima od vas dodijeliti nagrade i pohvale”, poručio je ministar obrane Mario Banožić, a priopćio MORH. (Hina)

Svečano obilježena 30. obljetnica Hrvatskog ratnog zrakoplovstva

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari