Connect with us

Razno

Ministar Bauk: među ‘biračima viška’ najbrojniji su iseljeni Srbi

Objavljeno

-

KAŽE DA ‘NEMA SDP-OVIH DUHOVA BIRAČA’
“U Republici Hrvatskoj postoji veliki broj državljana koji stvarno ne žive u državi. Postoje tri skupine u registru birača – prva je najveća i obuhvaća pripadnike srpske manjine koji su prije rata živjeli u Hrvatskoj, no napustili su zemlju iako imaju dokumente s prebivalištem na kojem su živjeli prije rata. Drugu skupinu čine Hrvati iz BiH koji žive ondje, a imaju dokumente s prebivalištem u Hrvatskoj. Treća skupina je najmanja i riječ je o “gastarbajterima” na privremenom ili trajnijem radu izvan Hrvatske. U popisima birača nema duhova” rekao je ministar uprave Arsen Bauk, gostujući jutros na Hrvatskom radiju.

Ministar Bauk danas je podržao i novi Zakon o referendumu koji želi ograničiti pravo izjašnjavanja građana na tristotinjak ureda državne uprave u uredovnom vremenu.

Prema tvrdnjama ministra uprave Arsena Bauka u Republici Hrvatskoj postoji 4 milijuna birača koji imaju prebivalište u RH iako prema zadnjem popisu stanovništva u RH ima 4,3 milijuna stanovnika (DZS) i 3,5 milijuna punoljetnih državljana s prebivalištem u Hrvatskoj (DZS).

Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje ima osigurano 3,5 milijuna punoljetnih građana.

Postavlja se pitanje što je ministar uprave točno radio kada se hvalio kako je očistio i uredio popis birača?

Ministar nije odgovorio na pitanje koje je postavila Građanska inicijativa ‘U ime obitelji’ kako je moguće da imamo pola milijuna više birača s prebivalištem u RH, nego što imamo punoljetnih građana, o čemu je GI UIO obavijestila i europske institucije.

Izvor: Narod.hr\hrt

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari