Connect with us

Politika

Ministar Beroš: Nisam bezgrešan, ali neću trpjeti objede na svoj račun

Objavljeno

on

Sjednica Hrvatskog sabora nastavljena je raspravom o prijedlogu za pokretanje pitanja povjerenja ministru zdravstva Viliju Berošu, što je prijedlog 41 zastupnika.

Nakon stanke nastavljena je rasprava po saborskim klubovima. Mostov Nino Raspudić pobrojao je 7 grijeha ministra Beroša te naglasio kako se rasprava ne treba fokusirati samo na njega nego na “promašenu zdravstvenu politiku Vlade”.

“Prvi Berošev grijeh je to što nije racionalizirao sustav. Drugi je to što se njegova vizija financijske stabilizacije sustava temeljila na novim nametima. Treće, bezrazložno je produljio nabavljanje zaštitne opreme izvan sustava javne nabave. Četiri, totalna neorganiziranost sustava pozivanja na cijepljenje. Peti grijeh je nesankcioniranje prekorednog cijepljenja političkih moćnika. Šesto, problem duga veledrogerija. Čuli smo da je riješen, a zapravo se samo nanovo zadužilo kod banaka. Kao sedmi grijeh, navodim devastaciju državnih bolnica u Zagrebu”, rekao je Raspudić i dodao da je bila loša odluka da se KB Dubrava pretvori u COVID bolnicu.

Odgovorio mu je ministar Beroš rekavši kako nije bez grijeha.

“Ne mislim da sam bezgrešan, ali odgovorit ću na optužbe na svoj račun. Svi procesi u Ministarstvu zdravstva su bili otvorenog karaktera, ne želim trpjeti takve objede na svoj račun. Vrlo ste u krivu kad mislite da je samo web stranica za naručivanje platforma. Nemojte mi mahati prstom jer znam što govorim, to je vrlo kompleksan sustav. Još ću reći o COVID bolnici, jedina je imala potrebne uvjete da može koristiti 400 respiratora, ali srećom nije bilo potrebe, imali smo spremne i šatore”, rekao je ministar.

Anka Mrak Taritaš kazala je da se Beroš pokazao pravim HDZ-ovcem prilikom posla s izradom platforme za cijepljenje. “Posao je napravljen katastrofalno loše, nad njim visi sumnja korupcije. Zbog nepripremljenosti se platforma raspala. Posao je napravljen loše”, izjavila je Anka Mrak Taritaš za saborskom govornicom.

“Da smo mi pristojna država s pristojnom Vladom, Beroš bi napustio poziciju ministra. Brod našeg zdravstva tone, a jedan od razloga je i što ste mu vi za kormilom”, dodala je.

Plenković odbacio primjedbe na račun zdravstva i Beroša

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari