Pratite nas

Vijesti

MINISTAR BOŠNJAKOVIĆ POTVRDIO: CVITAN ODLAZI

Objavljeno

na

Pitanje koje nas je sve zajedno mučilo posljednjih jeste pitanje da li će otići i tko će doći na mjesto Dinka Cvitana, sadašnjeg glavnog državnog odvjetnika. Sve sumnje i druga pitanja okupljenim  novinarima pred zgradom Vlade otklonio je danas aktualni ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković.

Prema njegovim riječima novi državni odvjetnik od 24. travnja bit će Dražen Jelenić. Naime, radi se o  čovjeku koji je hrvatskoj javnosti postao poznat tijekom istrage oko otmice sina generala Vladimira Zagorca, a koji je dosada obnašao dužnost zamjenika glavnog odvjetnika.

Dakle, nastavlja se praksa kako zamjenici glavnog državnog odvjetnika zapravo postaju i njegovi nasljednici na toj poziciji. Nakon što Jelenića Vlada predloži o njemu će se izjasniti zastupnici hrvatskoga Sabora.

Prema riječima ministra Bošnjakovića, upravo je Jelenić prošao sve stepenice radeći u DORH-u te kako  u Ministarstvu pravosuđa smatraju da on dobro poznaje sustav.

– Mislimo da će doći do nove energije i novijeg pristupa na ovoj složenoj poziciji. Te da će promjena dobro doći i pridonjeti kvalitetnijem radu DORH-a, kazao je novinarima ministar Bošnjaković.

A. Pranjkic/Kamenjar.com

 

HOĆE LI “PREŽIVJETI” DINKO CVITAN?

 

 

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Herceg Bosna

Berislav Pušić od sutra na slobodi

Objavljeno

na

Objavio

Berislav Pušić, jedan od dužnosnika Hrvatske Republike Herceg-Bosne koji je osuđen na 10 godina zatvorske kazne pred Haaškim tribunalom u predmetu Prlić i ostali u subotu će postati slobodan čovjek.

Pušić bi sutra u 13 sati trebao doputovati iz Amsterdama u zagrebačku Zračnu luku dr. Franjo Tuđman, piše Dnevnik.ba.

Pušiću je drugostupanjskom presudom potvrđena zatvorska kazna u trajanju od 10 godina, a sutra će napustiti zatvorske ćelije jer je odslužio dvije trećine dosuđene mu kazne.

Pušić je inače bio zadužen za kontrolu u kriminalističko-istražnom odjeku uprave Vojne policije HVO-a, potom predsjednik Komisije za razmjenu zarobljenika i drugih osoba, čelnik uprave nad svim zatvorima i zatočeničkim centrima HVO-a te predstavnik HVO-a za odnose s međunarodnom zajednicom.

Pravomoćna presuda u predmetu Prlić i ostali izrečena je 29. studenog 2017. godine. Politički i vojni vrh HRHB-a i HVO-a u farsi od suđenja osuđen je ukupno na 111 godina zatvorske kazne.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Vijesti

ZBOG ISTANBULSKE KONVENCIJE Vitezovi reda Svetog groba jeruzalemskog Željka Reinera prijavili Rimu

Objavljeno

na

Objavio

S obzirom na ulogu koju je potpredsjednik Hrvatskoga sabora akademik Željko Reiner imao kod ratifikacije Istanbulske konvencije Viteški red Svetoga groba jeruzalemskoga odučio ga je prijaviti Rimu, odnosno vrhovnoj upravi Viteškog reda.

Fra Darko Tepert, duhovnik u Hrvatskoj magistralnoj delegaciji Viteškoga reda tim povodom dao je izjavu za javnost:

“S obzirom na nedavno provedeno glasovanje u Hrvatskom saboru o ratifikaciji Konvencije Vijeća Europe o sprečavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji, Hrvatska magistralna delegacija Viteškoga reda Svetoga groba jeruzalemskoga izražava svoju čvrstu vjernost Papi i privrženost nauku i Učiteljstvu Crkve, što je i jedna od odlika koje, prema odredbama Statuta, trebaju krasiti svakoga člana ovoga Viteškoga reda.

S obzirom na ulogu koju je član ove Magistralne delegacije, potpredsjednik Hrvatskoga sabora akademik Željko Reiner imao kod ratifikacije spomenute Konvencije, vodstvo Hrvatske magistralne delegacije Svetoga groba jeruzalemskoga obratilo se vrhovnoj upravi Viteškoga reda Svetoga groba jeruzalemskoga u Rimu tražeći naputke za daljnje postupanje”.

IKA

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati