Connect with us

Vijesti

MINISTAR BOŠNJAKOVIĆ POTVRDIO: CVITAN ODLAZI

Objavljeno

-

Pitanje koje nas je sve zajedno mučilo posljednjih jeste pitanje da li će otići i tko će doći na mjesto Dinka Cvitana, sadašnjeg glavnog državnog odvjetnika. Sve sumnje i druga pitanja okupljenim  novinarima pred zgradom Vlade otklonio je danas aktualni ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković.

Prema njegovim riječima novi državni odvjetnik od 24. travnja bit će Dražen Jelenić. Naime, radi se o  čovjeku koji je hrvatskoj javnosti postao poznat tijekom istrage oko otmice sina generala Vladimira Zagorca, a koji je dosada obnašao dužnost zamjenika glavnog odvjetnika.

Dakle, nastavlja se praksa kako zamjenici glavnog državnog odvjetnika zapravo postaju i njegovi nasljednici na toj poziciji. Nakon što Jelenića Vlada predloži o njemu će se izjasniti zastupnici hrvatskoga Sabora.

Prema riječima ministra Bošnjakovića, upravo je Jelenić prošao sve stepenice radeći u DORH-u te kako  u Ministarstvu pravosuđa smatraju da on dobro poznaje sustav.

– Mislimo da će doći do nove energije i novijeg pristupa na ovoj složenoj poziciji. Te da će promjena dobro doći i pridonjeti kvalitetnijem radu DORH-a, kazao je novinarima ministar Bošnjaković.

A. Pranjkic/Kamenjar.com

 

HOĆE LI “PREŽIVJETI” DINKO CVITAN?

 

 

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari