Connect with us

Politika

Ministar Božinović: Istraga će utvrditi je li premijer bio meta napada

Published

on

Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović izjavio je u petak da će istraga utvrditi je li premijer Andrej Plenković bio meta napadača na Markovom trgu dodavši i kako se ne može isključiti da je “meta napada bilo nešto drugo” osim ranjavanja policajca.

“Osoba koja je to učinila je ranila osobu iz osiguranja, pucala po zgradi Vlade, sigurno se ne može isključiti da je meta napada bilo nešto drugo”, rekao je Božinović u Dnevniku Nove TV. Dodao je i kako policija vrlo predano radi na tom slučaju.

“U trenutku kada policija bude mogla podijeliti infomacije s građanima, policija će to i učiniti, a  motiv se također još istražuje”, poručio je ministar unutarnjih poslova.

Ugostitelji će razgovarati s ministrom Aladrovićem

Istaknuo je kako će ugostitelji razgovarati i s ministrom rada Josipom Aladrovićem o zahtjevima za nadoknadu štete zbog epidemioloških mjera koje su donesene.

“Ne prijeti se nikakvim kaznama za nepoštivanje mjera i nije konobar taj koji će prijetiti gostima”, rekao je Božinović dodavši kako je institucija COVID redara uvedena na prijedlog ugostitelja.

Radi se o tome, napomenuo je, da se podigne svijest, da vlasnik restorana ili kafića bude taj koji će gosta upozoriti da treba staviti masku dok ne konzumira jelo ili piće.

Ocijenio je kako bitku protiv koronavirusa ne možemo dobiti odlukama Stožera, ni kaznama, nego sviješću da svojom odgovornošću možemo sačuvati nečiji život. (Hina)

Medved: Čitav niz indicija ukazuju da je meta bio predsjednik Vlade Andrej Plenković

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari