Connect with us

Pregled

Ministar Božinović: Sućut obitelji preminulog, hospitalizirani policajac stabilno

Objavljeno

-

Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović izvijestio u srijedu kako se utvrđuje što je uzrokovalo smrt jednog pripadnika Antiterorističke jedinice Lučko i hospitalizaciju drugoga čije je stanje ozbiljno ali stabilno.

Božinović je na konferenciji za novinare dodao kako se stanje hospitaliziranog pripadnika prati te da liječnici ulažu sve napore i znanje, no da je trenutno teško procijeniti kako će se ono dalje razvijati.

Naglasio je kako će sustav ustrajati na svim relevantnim činjenicama kako bi se došlo do saznanja što se zapravo dogodilo i što se radilo.

Drži to krucijalnim kako bi se vidjelo treba li što poduzimati, iako to nije bila neka nova vježba ili obuka, koji se nisu ranije provodile.

“U suradnji s medicinskom strukom, pokušavamo doći do što je moguće preciznijih informacija i za to će očito trebati i sudsko-medicinska vještačenja”, rekao je Božinović.

Glavni ravnatelj policije Nikola Milina izrazio je nadu da će se hospitalizirani pripadnik ATJ-a Lučko prevladati ozbiljnu zdravstvenu situaciju.

Gubitak policijskog službenika je ogroman gubitak za policiju kao sustav, poduzet ćemo sve mjere o skrbi vezano za obitelj, poručio je.

Upitan o uzroku smrti, Milina je rekao da zasad nema indicija što se tiče toksikoloških nalaza te da trenutno nema nikakav čvrsti dokaz što se točno dogodilo dodavši da se moraju čekati sudsko-medicinska vještačenja.

Demantirao je medijske navode da je među drugim kandidatima koji su pristupili obuci da bi postali pripadnici ATJ-a Lučko bilo još njih sa zdravstvenim problemima.

Na upit hoće li se testirati pripadnike na nedopuštene supstance, Milina je rekao da neće testirati sve.

“To bi bilo i ponižavajuće”, ocijenio je i podsjetio da pripadnici policije idu na redovite liječničke preglede svakih šest mjeseci.

Zapovjednik ATJ Lučko Mate Bilobrk napomenuo je da bi pripadnici jedinice morali imati liječnički pregled A kategorije.

To je najrigorozniji liječnički pregled koji se može napraviti i koji se provodi nad pripadnicima MUP-a, dodao je Bilobrk koji je, ako i Božinović i MIlina, izrazio sućut preminulom specijalcu.

Pripadnik ATJ-a Lučko umro je u utorak, nakon što se dan prije srušio na kondicijskom treningu u sklopu obuke, dok je drugi, kojem je također pozlilo i dalje hospitaliziran u Kliničkoj bolnici Sveti Duh. (Hina)

Umro pripadnik ATJ Lučko nakon što se srušio na treningu

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari