Connect with us

Pregled

Ministar Božinović primio župana Anušića, Klemma i Markača

Objavljeno

on

Danas je u Ministarstvu unutarnjih poslova  održan sastanak ministra Davora Božinovića i predstavnika Udruge specijalne jedinice policije iz Domovinskog rata.

Sastanku su uz ministra Božinovića prisustvovali i Josip Klemm, predsjednik Udruge, počasni predsjednik general Mladen Markač, Josip Mihaljević, voditelj projekata u Upravi za pravne poslove i ljudske potencijale, tajnik Odbora za branitelje Jure Sertić te župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić i umirovljeni general Hrvatske vojske Miljenko Filipović.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović istaknuo je kako su vrata Ministarstva i njegovog Kabineta uvijek otvorena za Udrugu specijalne policije te kako ovim sastankom počinje njihova suradnja.

Predstavnici Udruge su iznijeli svoje probleme i prijedloge mogućih rješenja. Istaknut je veliki doprinos policije u Domovinskom ratu koja je bila prva oružana sila na koju se mogla osloniti Hrvatska dok je specijalna policija bila njezin najelitniji dio obučena za izvršavanje najsloženijih zadaća. U Domovinskom ratu je poginuo 761 policajac, a njih se 27 još uvijek vode kao nestali.

Predstavnici Udruge su naznačili potrebu za većom prepoznatljivošću umirovljenih veterana policije na protokolarnim događajima obilježavanja značajnijih obljetnica iz Domovinskog rata kao i Dana policije.  Također, na sastanku je istaknuta nužnost kontinuiranog institucionalnog promicanja povijesne uloge policije u Domovinskom ratu i stvaranju države, kao i edukacije javnosti, a posebice mladih.

Župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić, koji je bio pripadnik specijalne jedinice policije, rekao je kako je ovim sastankom otvorena jedna nova i otvorena komunikacija između Ministarstva i ove Udruge, a sve s ciljem promicanja povijesne uloge policije u Domovinskom ratu.

Kamenjar.com

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari