Connect with us

Hrvatska

Ministar Božinović: Usporedba Hrvatske s NDH je nedopustiva, netočna i neprihvatljiva

Published

on

Foto: Hina

Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović kazao je u subotu kako je izjava Milorada Pupovca (SDSS) u kojoj uspoređuje modernu Hrvatsku s NDH nedopustiva, netočna i kao takva neprihvatljiva.

“Ta usporedba je nedopustiva i netočna, i kao takva neprihvatljiva. Povezivati Hrvatsku s NDH je jednostavno izvan svake pameti. Mi ćemo to raspraviti, takva izjava ne pridonosi stabilizaciji ili smirivanju tenzija u hrvatskom društvu”, poručio je Božinović koji je uz ministra branitelja Tomu Medveda, gradonačelnika Zagreba Milana Bandića i glavnog ravnatelja policije Nikolue Milinu nazočio obilježavanju 29. godišnjice osnutka Antiterorističke jedinice Lučko.

Božinović je rekao kako je koalicijski sastanak u petak održan kako bi se partneri pripremili za nadolazeće zasjedanje Sabora, nije htio otkriti je li se na njemu govorilo o izlasku SDSS-a iz vladajuće koalicije.

Komentirao je i slučaj Damira Škare, bivšeg zastupnika HDZ-a i predsjednika Autokluba Siget optuženog za silovanje i spolno uznemiravanje zaposlenice tog autokluba, zbog čega mu prijete sankcije.

“To će odlučiti stranačka tijela, postupak je u tijeku, tek postoji kaznena prijava, kasnije eventualno potvrđivanje optužnice”, naglasio je Božinović.

Komentirao je i prve rezultate novog, oštrijeg Zakona o sigurnosti na cestama. “Trend je onakav kakav smo i predviđali, ukoliko je kazna visoka, to utječe na vozača da prilagodi vožnju sukladno propisima. Ta vrsta penalizacije je jedna od najboljih mjera prevencije, koja će sigurno pridonijeti podizanju razine sigurnosti u prometu”, kazao je.

Učinke tog Zakona komentirao je i glavni ravnatelj policije Nikola Milina.

Prvi mjesec u kojem se novi Zakon provodi pokazao je da je u kolovozu prošle godine smrtno stradalo 44 ljudi, a ove godine 26, rekao je Milina, naglašavajući da se i dalje mora raditi na poboljšanju discipline u prometu.

Objasnio je i kako cilj kazni nije punjenje državnog proračuna, nego smanjenje stradavanja sa smrtnim poljedicama

Najavio je kako će u ponedjeljak, na prvi dan nove školske godine, policija pojačano raditi oko školskih ustanova.

Milina je objasnio i kako je najavljeno vraćanje umirovljenih policajaca na posao motivirano potrebom pojačanog nadzora granica, kontrole migracija i potpore turističkoj sezoni. (Hina)

 

29.obljetnica legendarne Antiterorističke jedinice Lučko

 

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari