Connect with us

Hrvatska

Ministar Ćorić dobio povjerenje Sabora

Published

on

Ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić uživa povjerenje Hrvatskog sabora, pokazalo je u petak saborsko glasovanje.

Da se Ćoriću iskaže nepovjerenje glasovao je 51 od potrebnih 76 zastupnika. Prijedlogu se usprotivilo njih 76, suzdržanih nije bilo.

Utvrđujem da nije donesena odluka o iskazivanju nepovjerenja ministru Ćoriću, konstatirao je predsjednik Sabora Gordan Jandroković.

Pitanje (ne)povjerenja Ćoriću pokrenulo je 40 zastupnika iz svih oporbenih stranaka, teretili su ga za pogodovanje investitoru u projektu vjetroparka Krš-Pađene, protuzakonita zapošljavanja, moguće povrede načela nepristranosti prilikom sudjelovanja u reizboru Dragana Kovačevića na čelo Janafa te pogodovanje MOL-u na štetu Ine.

Sam ministar u saborskoj je raspravi odbacio sve optužbe, premijer je oporbene argumente nazvao smiješnima te poručio da Ćorić ima njegovu potporu.

Ministar Ćorić je dobar čovjek i ima moju potporu, rekao je tom prilikom premijer Andrej Plenković.

Da HDZ stoji iza ministar Ćorića i da on odlično obavlja svoj posao, ponovio je u petak i šef HDZ-ova Kluba Branko Bačić.

Oporbi je poručio da u dva dana rasprave o Ćoriću nije uspjela dokazati nezakonitosti u njegovu radu. Uspjeli ste samo dokazati da na političkoj pozornici postoji koalicija SDP-a, DP, Mosta, Suverenista, Radničke fronte, izjavio je.

Čelnici prozvanih stranaka redom su odbacili njegove tvrdnje, a Tomislav Tomašević (ZLB) istaknuo da je ministar Ćorić postao teret ne samo Vladi, nego cijeloj državi. Sam je rekao da nije stručan za svoj resor, očito je da je pogodovao investitoru za Krš-Pađene, „cugao i jeo u ilegalnoj birtiji direktora javnog poduzeća kojeg je dužan kontrolirati kao nadležni ministar“, ustvrdio je Tomašević.

Javnost je rekla da nema povjerenje u tog ministra, on je najnepopularniji ministar u Vladi, kazao je Tomašević. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement

Komentari