Connect with us

Hrvatska

Ministar Ćorić: Nedjelja je dan za obitelj i prijatelje, ali imamo i turizam

Published

on

Ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić u četvrtak je komentirajući rasprave o regulaciji rada nedjeljom, rekao da je nedjelja dan za obitelj i prijatelje, ali i podsjetio da Hrvatska od turizma ostvaruje 20 posto BDP-a, te da zbog toga treba biti fleksibilan.

Upitan hoće li Hrvatska preuzeti austrijski model o radu nedjeljom o kojemu je svojevremeno govorio njegov prethodnik Darko Horvat i koji podrazumijeva određeni broj radnih nedjelja, ili pak slijedi drukčiji prijedlog odnosno zabrana rada nedjeljom, Ćorić je rekao da je “na tragu” onoga o čemu je govorio Horvat i da se nije odustalo od austrijskog modela.

“Ideja je da idemo tako da nedjelja ostane dan za obitelj i prijatelje i dan u kojem će naši radnici, posebice u trgovini, odmarati. S druge strane, jasno je da je Hrvatska zemlja u kojoj je udjel turizma u BDP-u oko 20 posto. Samim time, tijekom turističke sezone moramo omogućiti određenu razinu fleksibilnosti”, rekao je Ćorić.

Naveo je da je zbog toga održao prvi konzultativni sastanak sa sindikatima te da će se u najkraćem roku osnovati radna skupina sastavljena od predstavnika ministarstava, sindikata i poslodavaca i koja bi u iduća dva mjeseca trebala razraditi prijedlog zakona.

Ideja je da 1. prosinca zakonski prijedlog ide u javno savjetovanje, a nakon toga prema tijelima javne i državne uprave, rekao je Ćorić. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari