Connect with us

Pregled

Ministar Damir Krstičević održao emotivan govor

Published

on

Uoči sutrošnje proslave Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Vlada održava sjednicu u Kninu. Na njoj je, među ostalim, prihvaćen Zakon o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji, koji sjedinjuje statusna i materijalna prava svih branitelja i stradalnika, javlja HRT

Prije glasovanja o zakonu o braniteljima potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević održao je emotivni govor.

Oluja je vrhunski pripremljena operacija, vrhunski izvedena, izvela ju je pobjednička Hrvatska vojska i policija. Imali smo vrhunske političke smjernice prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana.

Tajna naše pobjede su ljudi, tajna naše pobjede su hrvatski branitelji. Vjerujem da je ovaj Zakon jedan simolični iskorak, rekao je, između ostalog ministar Krstičević.

Zahvaljujem svima koji su dali svoj doprinos izradi Zakona o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji. Zakon će na cjelovit, jednostavniji i jedinstven način regulirati sva prava hrvatskih branitelja i njihovih obitelji, rekao je premijer Andrej Plenković.

Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved rekao je da su dosad statusna i materijalna pitanja hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji bila disperzirana u niz različitih zakona. Prvi puta su u izradi Zakona sudjelovali i hrvatski branitelji, dodao je.

 

Oluja – Tuđmanov konačni udarac srpskom imperijalizmu

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari