Connect with us

Gospodarstvo

Ministar Filipović s Knauf grupom o ulaganju 120 mln eura u Novom Marofu

Objavljeno

-

Foto: Hina

Ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović razgovarao je s predstavnicima Knauf Insulation grupacije o njihovom novom ulaganju, većem od 120 milijuna eura, u drugu proizvodnu liniju na lokaciji Novi Marof, izvijestili su u petak iz Ministarstva.

Na sastanku održanom u četvrtak, uz Filipovićeve najbliže suradnike sudjelovali su glavni partner Knauf Grupe Alexander Knauf sa suradnicima te Klaudia Oršanić-Furlan ispred Njemačko-hrvatske industrijske i trgovinske komore.

“Tema sastanka bilo je novo ulaganje poduzeća Knauf Insulation na lokaciji Novi Marof, u drugu proizvodnu liniju u iznosu od više od 120 milijuna eura. Riječ je o ulaganju u najodrživiju tehnologiju, tvornicu proizvodnog kapaciteta od 60.000 tona, koja bi otvorila najmanje 70 dodatnih izravnih radnih mjesta u proizvodnji”, ističe se u priopćenju.

Filipović je rekao da mu je drago da se dio globalnog poslovanja Knaufa već uspješno provodi u Hrvatskoj, u tvornici Novom Marofu. “Izuzetno smo zainteresirani za širenje vaše prisutnosti u Hrvatskoj i pružit ćemo vam svu moguću podršku i pomoć u provedbi novog projekta u Republici Hrvatskoj”, istaknuo je Filipović.

Iz Ministarstva u priopćenju navode kako je Knauf Grupacija prisutna u Hrvatskoj od 1980., kada je osnivanjem pogona u Novom Marofu započela s proizvodnjom izolacije na bazi mineralne vune.

Pored tvornice Knauf Insulation u Novom Marofu, Knauf Grupa u Hrvatskoj ima dvije tvornice za proizvodnju proizvoda od gipsa u Kninu i Krapini te su suvlasnici dva pogona za proizvodnju žbuka i drugih građevinskih materijala Cemix u Polači i Đurđevcu.

Knauf Grupa osnovana je kao obiteljska kompanija 1932., sa sjedištem u njemačkom Iphofenu te je prerasla u multinacionalnu kompaniju, jednog od vodećih proizvođača građevinskih materijala za unutarnje uređenje. Na globalnoj razini zapošljava 40.000 ljudi i prisutna je u više od 90 zemalja, s više od 300 proizvodnih pogona.

Grupaciju čine kompanija Knauf (proizvodi od gipsa), Knauf Insulation (izolacijski materijali), Knauf Ceiling Solutions (rješenja za stropove) i Knauf Industries (zaštitna ambalaža i dr.).

Knauf Insulation je jedan od najbrže rastućih proizvođača izolacijskih materijala u svijetu, s ponudom  široke palete proizvoda na bazi mineralne vune potrebnih za zadovoljenje sve većih zahtjeva za energetskom efikasnošću u stambenim, poslovnim zgradama i industriji. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari