Connect with us

Hrvatska

Ministar Grlić Radman: Hrvatska je model po toleranciji prema manjinama

Objavljeno

-

Foto: Hina

Hrvatska je model za svijet po pitanju tolerancije prema manjinskim i vjerskim zajednicama, rekao je u utorak ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman tijekom posjeta Mešihatu Islamske zajednice Hrvatske.

„Hrvatska je model države u Europi, pa i u svijetu, kad je u pitanju tolerancija, sigurnost, poštivanje drugog i drugačijeg“, rekao je ministar u vrijeme kad između Francuske i islamskih zemalja, prvenstveno Turske, jačaju napetosti potaknute karikaturama proroka Muhameda i smrću francuskog učitelja kojeg je ubio radikalni islamist.

Grlić Radman je nakon susreta s muftijom Azizom ef. Hasanovićem kazao kako se trenutna vlada od početka trudila osigurati pristup u odgoju i obrazovanju „da u Hrvatskoj nema mjesta za govor mržnje, ksenofobiju i radikalizam“, pa je najavio da će se u okviru koordinacije sustava Domovinske sigurnosti raditi i na zakonu o deradikalizaciji.

Ministar je rekao da su „63 tisuće muslimana koji žive u Hrvatskoj veleposlanici koji mogu svjedočiti da je Hrvatska sigurna zemlja, respektabilna u poštivanju ljudskih, nacionalnih, manjinskih i vjerskih prava“.

Muftija Hasanović je naglasio da je dio misije Mešihata da se „brendiraju i promoviraju visoki standardi koji su razvijeni u Hrvatskoj“. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari