Connect with us

Politika

Ministar Grlić Radman kaže da nije ‘proizvod’ Vesne Pusić, nego Franje Tuđmana

Objavljeno

-

Foto: Hina

Hrvatski ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman odbacio je u ponedjeljak izjavu predsjednika Zorana Milanovića da je postao diplomat zahvaljujući bivšoj šefici diplomacije Vesni Pusić i ustvrdio da je “proizvod” prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana.

“Ja sam proizvod Franje Tuđmana”, rekao je ministar Grlić Radman u Bruxellesu gdje sudjeluje na sastanku ministara vanjskih poslova država članica EU-a.

Govoreći novinarima nakon susreta s papom Franjom u Vatikanu, Milanović je ranije u ponedjeljak rekao da Grlić Radman “nikada ne bi postao ambasador na pragu 60. godine i da mu HDZ ne bi dao tu hranidbenu tvar”.

“To je dobio od mene zahvaljujući Vesni Pusić”, rekao je Milanović i dodao da je Grlić Radman “običan licemjer i presvlači se brže od Batmana, Spidermana i Supermana u jednom kadru”.

Upitan za komentar te izjave, šef hrvatske diplomacije je rekao da on nikome ne mora dokazivati ni objašnjavati svoj put.

Dodao je da je u Hrvatsku došao na poziv prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana, kojeg je upoznao prilikom njegova poziva Švicarskoj 1989.

“Supruga i ja smo živjeli u Švicarskoj, dobro situirani i integrirani u švicarsko društvo. Odazvali smo se na Tuđmanov poziv i nikada nismo požalili zbog te odluke iako smo se uvijek mogli vratiti”, rekao je Grlić Radman.

Istaknuo je da je ponosan što je hrvatski branitelj i što je pridonio stvaranju hrvatske diplomacije.

Referirajući se na Milanovićevu izjavu, rekao je da nema vremena za “isprazne priče i za niska podmetanja”.

“Ne želim se uvlačiti u prostor u kojem vlada verbalno nasilje, kultura kavge. Mislim da to hrvatski građani ne zaslužuju”, rekao je. “Ne bismo smjeli dopustiti da nas svijet prosuđuje po takvoj retorici i verbalnom nasilju, koje je trenutačno prisutno”.

Što se tiče rotacija veleposlanika i generalnih konzula, oko čega još nema dogovora između vlade i predsjednika države, Grlić Radman je rekao da se zalaže da se rotacija obavi što prije jer je brojnim diplomatima istekao mandat, a neka su mjesta upražnjena. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari