Connect with us

Politika

Ministar Grlić Radman: Svi mogu biti zadovoljni Pelješkim mostom, pa tako i BiH

Objavljeno

on

Hrvatski ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman izjavio je u četvrtak kako Pelješkim mostom mogu biti zadovoljni svi, uključujući i BiH, jer će postojati neškodljiv prolaz za brodove.

“Svi mogu biti zadovoljni, i susjedne zemlje i Bosna i Hercegovina. Most ima svoje standarde, neškodljivi prolaz svim brodovima”, kazao je novinarima Grlić Radman.

Hrvatski ministar vanjskih poslova poručio je kako je Pelješki most “jedan grandiozni i veliki projekt u duhu modernog suverenizma, što zapravo potkrepljuje tezu o strateškom nacionalnom interesu“.

„Generacije su željele spajanje sjevera i juga. To je bio svehrvatski san”, kazao je.

Grlić Radman boravio je u srijedu u službenoj posjeti Izraelu zbog čega nije prisustvovao svečanosti spajanja Pelješkog mosta.

Susreo se s ministrom vanjskih poslova i alternativnim premijerom Yairom Lapidom, predsjednikom Izraela Isaacom Herzogom, predsjednikom Knesseta Mickeyem Levyjem, generalnim direktorom izraelske Agencije za kibernetičku sigurnost Yigolom Umnom i direktorom za međunarodne odnose Memorijalnog centra sjećanja na holokaust Yad Vashem Yossijem Gevirom.

„Ovaj posjet potvrdio je partnerstvo s novom vladom države Izrael, a dogovorio sam s ministrom Lapidom uspostavu i formalnog strateškog partnerstva na razini dviju vlada u što skorije vrijeme”, kazao je novinarima Grlić Radman.

Istaknuo je da Hrvatska surađuje s Izraelom na pripremama predsjedanja Hrvatske Međunarodnim savezom za sjećanje na holokaust (IHRA) u 2023.

“To će omogućiti Hrvatskoj da se pokaže kao vodeća država u području borbe protiv antisemitizma, negiranja i iskrivljavanja holokausta i prevencije svih oblika netolerancije i govora mržnje”, kazao je Grlić Radman. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Plati kavu uredništvu

EUR