Connect with us

Politika

Ministar Grlić Radman: Treba prekinuti zloupotrebu migranata na granici s EU-om

Objavljeno

-

Foto: Hina

Potrebno je bez odgode prekinuti zloupotrebu migranata na granici s Europskom unijom, rekao je šef hrvatske diplomacije Gordan Grlić Radman na 28. sastanku Ministarskog vijeća Organizacije za europsku sigurnost i suradnju (OESS), priopćio je u četvrtak MVEP.

“Duboko smo zabrinuti i zbog sve gore političke situacije u Bjelorusiji. Zloupotrebu migranata na granici s EU-om potrebno je bez odgode prekinuti“, istaknuo je hrvatski ministar vanjskih poslova u svom izlaganju.

Bjelorusija je u sukobu s EU-om zbog migranata koji su na njezinoj zapadnoj granici. Unija optužuje bjeloruskog predsjednika Aleksandra Lukašenka i njegov režim za hibridni napad korištenjem migranata koje dovodi s Bliskog istoka i upućuje na granice Latvije, Litve i Poljske.

Grlić Radman je na sastanku u Stockholmu pozvao na jačanje OESS-a jer su njezine članice suočene s brojnim izazovima.

“Glavni alati OESS-a – mjere izgradnje povjerenja i sigurnosti, terenske operacije i autonomne institucije, zaštita ljudskih prava, mira i stabilnosti, trebaju se dalje razvijati i modernizirati, kao i pravovremeno i realno financirati, kako bi bili učinkoviti”, rekao je hrvatski ministar. (Hina)

Morawiecki: Migrantska kriza najgori pokušaj destabilizacije Europe od hladnoga rata

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari